FUTBOL ALS EUA

Les reaccions al fabulós debut de Messi a Miami: «Encara estic en xoc»

Les reaccions al fabulós debut de Messi a Miami: «Encara estic en xoc»
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Leo Messi va tenir un debut brillant a l’Inter Miami. Va jugar una estona en la segona part davant el Cruz Azul de Mèxic i va donar el gol del triomf amb una falta directa en l’últim sospir del partit. Un final de somni, tal com va explicar tot just tancar una nit inoblidable.

«Em va quedar just a l’última, i ho vaig intentar com faig sempre. Vaig tenir la sort que va passar i va anar a porteria. És una alegria enorme aconseguir aquest primer triomf després de com venim a la lliga. És important començar a guanyar, tot i que sigui un altre campionat. Per a la confiança és molt bo aconseguir victòries», va comentar l’argentí en declaracions a la retransmissió d’Apple TV+.

És el tret de sortida al projecte nord-americà, que va més enllà de l’esportiu. Les projeccions del copropietari Jorge Mas indiquen que la presència de Messi doblarà els guanys en un any, passant dels 56 milions de dòlars els 110 milions. D’entrada, la seva reacció al gol del de Rosario no va poder ser més exultant.

«Estic molt content de ser aquí, el primer lloc que triem junt amb la meva família, som molt feliços d’haver-lo escollit i vull agrair a la gent, tant de bo segueixin d’aquesta manera tot l’any perquè ho sentim i per a nosaltres és important», va manifestar el geni de Rosario.

L’entrenador de l’Inter Miami, Gerardo ‘Tata’ Martino, ha dirigit i també ha patit Messi i tenia clar que el deu resoldria el partit.

«Òbviament, a l’estadi hi havia tota una energia que això passés en algun moment, no hi havia cap minut en especial, però va passar per donar-li més dramatisme en l’últim minut del partit. Però bé, tots sabem el que passa quan hi ha un tir lliure en aquesta zona i Messi porta la samarreta de l’equip que va rebre la falta», va assenyalar en roda de premsa.

Robert Taylor va firmar el primer gol de l’Inter Miami en una gran acció individual, però no va ser això el que més va destacar el finlandès, sinó la presència al camp dels seus nous companys. «Va ser impressionant, no tinc paraules. Increïble el seu control del partit, tant Leo com Busquets liderant l’equip. I per descomptat aquest tir lliure de Messi», va comentar amb un somriure.

El lideratge de Messi i Busquets a l’equip es palpa des del primer dia en els entrenaments: «Ells van transmetre moltíssima energia a l’equip tot just arribar. Especialment amb el seu joc i amb la facilitat per prendre decisions correctes sempre. Veure com ho fan en els entrenaments i ara també en els partits és una cosa que ens inspira a tots».

Notícies relacionades

Sobre el gol de la victòria de Messi, la perspectiva de Taylor va ser privilegiada: «Encara estic en ‘xoc’ per viure això al camp. És un somni fet realitat».

El senyal televisiu va captar la sorpresa a les grades de Serena Williams, Beckham i la seva dona Victoria, entre d’altres. Lebron James el va felicitar amb una prolongada abraçada.