Gimnàstica

Larry Nassar, el metge que va abusar de gimnastes de l’equip d’EUA, apunyalat a la presó

Condemnat de 40 a 175 anys el metge que va abusar de gimnastes als EUA

Larry Nassar, el metge que va abusar de gimnastes de l’equip d’EUA, apunyalat a la presó

Rena Laverty / Efe

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’antic metge de l’equip de gimnàstica esportiva dels EUA Larry Nassar, condemnat per abusos sexuals a centenars d’atletes menors d’edat, va ser apunyalat a la presó federal Coleman II, a Florida, segons va informar el canal de televisió NBC News, i segons les primeres informacions es troba estable.

L’Oficina de Presons dels EUA va confirmar que diumenge un pres va ser apunyalat en aquesta presó federal, però per raons de privacitat va dir que no podia informar del nom de l’agredit.

Nassar, segons va dir a NBC News un líder del sindicat d’empleats de la presó Coleman II, al centre-oest de Florida, va ser apunyalat al coll, el pit i l’esquena i com a conseqüència va patir un col·lapse pulmonar. Joe Rojas, president del sindicat Local 506, va asseverar que el seu estat és estable.

Lawrence Gerard Nassar, de 59 anys i la sortida de presó del qual està prevista per al 2068, segons la seva fitxa carcerària, va exercir com a metge de l’equip de gimnàstica esportiva dels EUA durant 18 anys i també va prestar serveis a la Universitat de Michigan.

Va ser condemnat en diversos judicis el 2017 i 2018 a penes de presó que sumades equivalen a presó perpètua, per abusos sexuals a atletes menors d’edat i possessió de pornografia infantil.

Denúncia de Simone Biles

El 2022 diverses gimnastes olímpiques nord-americanes, entre elles la medallista Simone Biles, van reclamar més de mil milions de dòlars de compensació a l’FBI per no detenir Larry Nassar.

Abans, l’abril del 2022, 13 presumptes víctimes d’abusos de Nassar havien reclamat 130 milions de dòlars a l’FBI per no investigar les al·legacions d’abús sexual contra el metge.

El 2013, la federació de gimnàstica esportiva dels Estats Units va informar a l’agència federal que tres atletes havien declarat ser abusades per Nassar, però l’FBI va decidir no portar a terme una investigació formal.

El metge va ser detingut el 2016 després d’una investigació de la Policia de la Universitat Estatal de Michigan, on Nassar estava exercint la medicina.

Notícies relacionades

La Universitat va acceptar el maig del 2018 pagar 500 milions de dòlars de compensació a les més de 300 dones que han acusat Nassar d’abús.

El desembre del 2021, les gimnastes van arribar també a un acord judicial per valor de 380 milions de dòlars amb la federació i el comitè olímpic dels EUA.