UFC

Gasol, Nadal, Alonso i... Topuria, ‘el Matador’ que eleva Espanya al cel de la UFC

El lluitador espanyol, que ocupa el cinquè lloc del rànquing en pes ploma de la UFC, ja somia amb el cinturó i amb portar la UFC a Espanya

Gasol, Nadal, Alonso i... Topuria, ‘el Matador’ que eleva Espanya al cel de la UFC
4
Es llegeix en minuts

Ilia Topuria, conegut com ‘el Matador’, ha despertat la passió de tots els aficionats espanyols a les arts marcials mixtes (MMA, per les sigles en anglès). Als seus 25 anys, el lluitador espanyol està vivint el millor moment de la seva carrera després d’haver derrotat Josh Emmett amb una exhibició que el va situar al cinquè lloc del rànquing de pes ploma de la UFC (Ultimate Fighting Championship).

Nascut a Halle (Alemanya) i de pares georgians, Ilia Topuria és un lluitador nat forjat a Alacant. Ell i el seu germà, Aleksandre Topuria, van practicar la lluita grecoromana durant la seva infància en territori germànic. No obstant, van conèixer les arts marcials mixtes quan van venir a viure a Espanya el 2012. Tant Ilia com Aleksandre, amb 15 i 16 anys respectivament, van començar la seva història en aquest esport al gimnàs Climent Club d’Alacant.

Els germans Topuria sempre han tingut un talent especial en l’octàgon. Fins al dia d’avui Alexandre no ha tingut una carrera tan brillant com la d’Ilia. No obstant, ‘el Conquistador’ treballa molt cada dia per accedir a la UFC, com va fer el seu germà.

La història del germà petit és diferent. Ilia Topuria va anar millorant i cremant etapes a una velocitat vertiginosa: el seu talent i superioritat eren innegables. La seva gran oportunitat va aparèixer l’1 d’octubre del 2020. Va rebre la trucada del debut de la UFC per lluitar contra Zalal com a reemplaçament de Seung Woo Choi el dia 10 d’aquell mes. ‘El Matador’ no s’ho va pensar ni un moment: ell i el seu equip van fer les maletes i van marxar a Abu Dhabi.

Èxit total a la UFC

Ilia Topuria va debutar a la UFC amb victòria als punts. Ni el poc temps de preparació ni el fet d’haver passat la covid recentment van evitar la victòria de l’espanyol. El talent d’Ilia era més que evident, de manera que Dana White, president de la UFC, es va acostar a saludar-lo quan va acabar el combat.

El capitost de la UFC va saber en aquell moment que Ilia Topuria acabaria sent un gran nom de la seva competició. Allò era només l’inici d’una carrera plena d’èxits. Menys de dos mesos després va tornar a pujar a l’octàgon contra Damon Jackson. El seu segon duel a la UFC va significar la seva primera victòria per KO. També va guanyar així contra Ryan Hall i Jai Herbert en la tercera i quarta baralles. Diferent va ser la cinquena, combat en què va derrotar Bryce Mitchell per submissió per arribar al novè lloc del rànquing del pes ploma de la UFC.

Aquelles cinc victòries van permetre al lluitador espanyol mantenir la seva imbatibilitat i optar a pujar al cinquè lloc del rànquing si derrotava Josh Emmett. I així va ser. ‘El Matador’ va guanyar el lluitador nord-americà per decisió unànime dels jutges i va ascendir al cinquè lloc del rànquing de pes ploma de la UFC.

Ilia Topuria va dominar Emmett durant tot el combat. Conscient del perill dels cops a dalt del nord-americà, l’espanyol va mantenir calma sense abaixar la guàrdia, dominant les distàncies. Topuria va aconseguir el centre de l’octàgon i va anar guanyant a Emett amb la seva boxa a la contra. El rostre del nord-americà era la prova del domini total de Topuria, que no va deixar fora de combat Emett de miracle.

I és per això que ‘el Matador’ es fa anomenar així. Un lluitador amb un marcat estil de jujitsu brasiler i una dreta letal que manté la imbatibilitat de l’espanyol en els seus 14 combats disputats, sis d’ells a la UFC. No obstant, el domini de Topuria en diferents registres fa que no temi ningú. Si s’enfronta a un perfil lluitador, Ilia anirà per terra sense problema, i si s’enfronta a un pegador, competirà dret.

La UFC arribarà a Espanya de la mà de l’aspirant al cinturó

«Si m’ofereixen lluitar amb Max Holloway a Espanya, ho faré. Si no, esperaré la meva oportunitat pel títol», va assegurar Topuria després de derrotar Josh Emmett. ‘El Matador’ és clar a l’hora de parlar del seu futur. Vol portar la UFC a Espanya, concretament al Santiago Bernabéu. A l’espanyol li encantaria lluitar contra Holloway (número 2 del rànquing) sentint la calor de l’aficionat espanyol. De fet, Dana White li va prometre portar la UFC a Espanya quan ell arribés al top 5 del rànquing. Ara que Topuria ja ha complert la seva part, tot queda en mans de la UFC.

Notícies relacionades

No obstant, el gran objectiu d’Ilia Topuria és derrotar Alexander Volkanovski, actual campió en la categoria de pes ploma: «Vull que Volkanovski defensi el seu cinturó i vingui aquí. El seu llegat ha acabat. Comença el meu», va sentenciar ‘el Matador’.

Volkanovski defensarà el seu cinturó contra Yair Rodríguez (campió interí) el 9 de juliol. Després d’aquest combat pel títol, arribarà el torn que Ilia Topuria opti al cinturó si així ho considera la UFC.

Temes:

Boxa