FUTBOL

Multa de 60.000 euros als quatre autors de penjar un ninot de Vinícius

  • El Brasil converteix en la seva lluita el cas Vinícius

  • D’Etoo a Williams: els casos de racisme en el futbol espanyol més sonats

Multa de 60.000 euros als quatre autors de penjar un ninot de Vinícius
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Comissió Antiviolència va acordar aquest dilluns proposar multes de 60.001 euros als quatre individus identificats com a autors de penjar d’un pont pròxim a la Ciutat Esportiva del Reial Madrid un ninot amb la samarreta del madridista Vinícius Júnior i una pancarta amb el lema ‘Madrid odia el Reial’.

Els autors dels fets, que van passar el 26 de gener abans del partit de quarts de final de la Copa del Rei entre el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid, també tindran prohibit l’accés a recintes esportius durant dos anys, segons va confirmar el Consell Superior d’Esports (CSD).

Delicte d’odi

El 25 de maig, la titular del Jutjat d’Instrucció número 26 de Madrid va decretar la llibertat provisional de tots quatre, que van ser detinguts com a suposats responsables dels fets, però els va imputar un delicte d’odi i els va prohibir acostar-se al jugador, al seu lloc de treball i als estadis Santiago Bernabéu i Cívitas Metropolitano en determinats partits.

Antiviolència també va proposar multes de 5.000 euros i prohibició d’accés als recintes esportius durant un any a tres individus que han sigut identificats com a autors de la realització de gestos de tipus racista dirigits igualment contra Vinícius en el partit València-Reial Madrid jugat el 21 de maig.

Més multes

Notícies relacionades

La Comissió va decidir augmentar la sanció dels 4.000 euros previstos fins als 5.000, a l’entendre que els autors eren coneixedors que les seves accions eren reprovables a l’haver-se repetit aquest tipus de conductes i haver sigut els seus autors objecte de sancions en diversos partits al llarg d’aquesta temporada i, també, provocar la detenció del partit.

Amb motiu d’aquest partit, Antiviolència també va proposar multar amb 3.001 euros, i prohibició d’accés a recintes esportius per un període de sis mesos, a un aficionat que, en un local pròxim al camp del València va alterar l’ordre i es va enfrontar als funcionaris quan hi van intervenir perquè canviés d’actitud.