FUTBOL

Càntics de «vallecans, jonkis i gitanos» al Bernabéu en el Madrid-Rayo

• Els càntics van procedir de la mateixa afició rayista

• El Santiago Bernabéu defensa la seva estrella davant el racisme: «Vinícius som tots»

• La decisió del Comitè de Competició d’anul·lar la targeta vermella a Vinícius causa perplexitat i indignació (menys en el Reial Madrid)

EFE/ Rodrigo Jiménez

1

«Vallecans, jonkis i gitanos». Aquest era el sorprenent càntic que es va sentir al Santiago Bernabéu pocs minuts després de la gran ovació de l’estadi blanc a Vinícius.

El que semblava un insult dels aficionats del Reial Madrid contra l’equip del barri de Vallecas va ser un càntic que va entonar la pròpia afició del Rayo Vallecano des del sector visitant.

No és la primera vegada que la parròquia rayista utilitza aquest càntic en els seus desplaçaments com a visitants. L’irònic càntic de l’afició del Rayo Vallecano és una lletra apropiada dels insults que han rebut per part de les altres aficions durant molt temps.

Desgraciadament, el Rayo Vallecano ha hagut de suportar aquest càntic durant gran part de la seva història. No obstant, són ara els seus seguidors els que l’utilitzen de manera irònica per animar el seu equip.

500 aficionats

L’afició del Rayo es va tornar a bolcar amb el seu equip i va omplir les localitats de la zona visitant del Santiago Bernabéu amb 500 aficionats, malgrat que el resultat no va ser l’esperat.

El partit entre el Reial Madrid i el Rayo Vallecano va acabar amb un gol de Rodrygo en el minut 89 que va decantar la victòria per als blancs amb 2-1 al marcador. Malgrat no ser present al terreny de joc, Vinícius va tornar a ser protagonista després de la gran ovació que va rebre per part del coliseu blanc en el minut 20.