Conciliació

La RFEF acorda un pla de conciliació familiar amb les capitanes de la selecció femenina durant el Mundial

La Federació desenvolupa un pla en el qual es destina un fons econòmic d’ajuda per al desplaçament de familiars directes i articula mesures perquè les jugadores mares comparteixin temps diari de qualitat amb els seus fills durant la concentració mundialista

La RFEF acorda un pla de conciliació familiar amb les capitanes de la selecció femenina durant el Mundial
1
Es llegeix en minuts

Les capitanes de la selecció espanyola de futbol femení, Ivana Andrés, Irene Guerrero i Esther González han firmat en representació de totes les seves companyes l’acord amb el president de la RFEF, Luis Rubiales, que estableix les mesures de conciliació familiar que regiran l’estada de les jugadores a Austràlia i Nova Zelanda.  

En concret, s’afavorirà i articularà el desplaçament de familiars directes de les jugadores per acompanyar-les durant el campionat i es facilitarà que les jugadores amb fills i filles menors de dos anys puguin tenir-los a prop.  

L’acord, rubricat el dia d’avui, però al qual es va arribar el 16 de maig, es converteix en un referent del món del futbol, i incorpora mesures de conciliació que segueixen el model d’altres seleccions nacionals. La RFEF ha fet un esforç suplementari a fi de proporcionar les millors condicions possibles a les futbolistes, i trobar les millors solucions perquè les jugadores rebin el suport del seu cercle més pròxim durant el campionat.   

S’ha de destacar, a més, que les mesures s’emmarquen en la política d’equiparació de condicions relatives entre les seleccions masculina i femenina, com en el seu moment ja es va acordar amb les capitanes de la selecció de cara a l’última Eurocopa.  

Notícies relacionades

En virtut del firmat, les jugadores que tinguin fills menors de 2 anys tindran l’opció que les seves parelles/cuidadors i els nens puguin ser a prop de la jugadora durant tota la concentració a Nova Zelanda i Austràlia, perquè puguin disposar d’un temps suficient de conciliació els dies de la concentració.  

D’altra banda, la RFEF posarà els mitjans perquè els familiars directes de les jugadores puguin viatjar a Nova Zelanda i Austràlia durant el torneig, incloent els dies de partit, per a així poder compartir moments amb elles.