Investigació judicial

La fiscalia avala que el Reial Madrid sigui part perjudicada en el cas Negreira

  • La defensa dels expresidents Bartomeu i Rosell, a més d’altres encausats, rebutgen que el club blanc actuï com a acusació

La fiscalia avala que el Reial Madrid sigui part perjudicada en el cas Negreira

ARCHIVO

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia Anticorrupció considera que el Reial Madrid sigui «part perjudicada» en el cas Negreira sobre presumpta corrupció esportiva i ha avalat que s’hi personi per exercir l’acusació, segons fonts coneixedores de la investigació. D’aquesta manera, s’oposa a la petició dels advocats de la defensa que no s’accepti el club blanc. La jutge d’instrucció Silvia López Mejías haurà de decidir ara si, al final, admet la compareixença. Per ara, només ha acceptat LaLiga i la Federació Espanyola de Futbol; falta resoldre sobre el Consell Superior d’Esports i un soci del Reial Madrid. La Guàrdia Civil, per ordre de la magistrada, està recopilant informació sobre l’assumpte i la identificació d’ex-executius de l’entitat blaugrana.

La defensa dels expresidents del Barça Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell i un dels exdirectius encausats van presentar fa uns dies un escrit amb què recorre la presència del Reial Madrid en el cas Negreira com a acusació particular, al no ser part perjudicada en el procés que investiga els pagaments de 7,5 milions a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, Enríquez Negreira, entre els anys 2001 i 2018. Segons Bartomeu i Rosell, en els fets investigats no hi ha «el més mínim indici de perjudici» contra l’entitat madridista que en justifiqui la presència en la causa.

L’oposició

Els advocats dels investigats han remarcat que «l’admissió sense cap justificació d’acusacions particulars individuals de cadascun dels equips de futbol portaria a un procediment d’impossible instrucció». Per la mateixa raó per la qual es permet la personació del Reial Madrid, el lletrat José María Fuster-Fabra, advocat de Bartomeu i reconegut seguidor periquito, ha precisat que «s’hi podrien intentar personar el Reial Club Deportiu Espanyol, el Celta de Vigo, l’Elx Club de Futbol, etc.», entitats –remarca– «que participen en la Lliga de Futbol Professional i en la Reial Federació Espanyola de Futbol». L’advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, i el d’Albert Soler, Miguel Capuz, també s’han oposat a la personació del Reial Madrid.

Notícies relacionades

El club que presideix Florentino Pérez va anunciar que entraria a la causa l’11 de març, arran d’una reunió de la junta directiva, després d’unes quantes setmanes de mantenir silenci i que es va interpretar com una manera de conservar l’aliança de la Superlliga entre els dos grans clubs del futbol espanyol. No obstant, la pressió social va portar el Madrid a moure fitxa, que es va consumar 12 dies després, en un escrit datat el 23 de març i entregat al jutjat instructor.

En l’esmentat escrit, l’entitat blanca afirma que «les actuacions que són objecte de la present causa, amb tendència a afavorir el FC Barcelona, un dels principals competidors, en la presa de decisions dels àrbitres i, d’aquesta manera, en els resultats de la competició, indubtablement la van perjudicar». El lletrat afegeix que «l’interès del Reial Madrid en la neteja de la competició esportiva en què participa és igual d’indiscutible».