«EL BARÇA MAI HA COMPRAT ÀRBITRES»

Les millors frases de Laporta sobre el cas Negreira

Les millors frases de Laporta sobre el cas Negreira

VALENTÍ ENRICH / SPORT

5
Es llegeix en minuts

Va començar abans de temps. Un minut abans. No és habitual en Joan Laporta, el president del Barça, que va comparèixer en solitari a l’Auditori 1899 del Camp Nou per abordar el cas Negreira. Al seu costat tenia quatre arxivadors gegants, tres de color granat i un de vermell. I davant d’ell hi havia la junta acompanyant el dirigent, després de recordar que s’han reunit «629 informes, 43 cedés i quatre informes especials més» del treball efectuat per Enríquez Negreira i el seu fill, tot i que «els informes físics desapareixen d’aquí a cinc anys».

Aquestes són les 10 principals frases del discurs institucional de Laporta, que va durar 37 minuts, en el qual va denunciar que el Barça és víctima d’una campanya, a més de precisar que Javier Enríquez Romero, el fill de l’exvicepresident del CTA, no figura com acusat ni com a testimoni. «No tenen res perquè el Barça no ha comès res. El cas Negreira no és un cas de corrupció esportiva. És una campanya», ha indicat en al·lusió a Javier Tebas, president de LaLiga.

«El barcelonisme està patint una campanya de desprestigi institucional gegant per unes informacions i insinuacions difamatòries que no tenen res a veure amb la realitat»

«El Barça no ha realitzat mai cap actuació que tingui com a finalitat o intenció alterar la competició per obtenir un avantatge a favor». El Barça no l’ha realitzat mai, mai, mai... Els altres presidents no han realitzat cap mena d’actuació que tingués com a finalitat aconseguir un avantatge esportiu. Evidentment, no s’ha comprat els àrbitres. No tinc cap motiu per pensar, a priori, que fos així. Aquests diners eren per pagar per uns serveis. Una altra cosa és el que preguntava el company del senyor Contreras i de les seves empreses. Però el Barça en seria una víctima i quedaria perjudicat»

«S’ha fet un assessorament tècnic amb unes persones que tenien una trajectòria en el món del futbol i en el de l’estament arbitral. Però aquest assessorament arbitral i tècnic no constitueix per si sol res il·lícit i molt menys il·lícit penal. Era un treball ingent i de qualitat»

«Tot ha quedat reflectit en la comptabilitat del club, de manera clara i transparent. Una altra cosa és que persones físiques o altres entitats alienes al club hagin volgut treure’n profit. Però llavors el Barça és una víctima d’això»

«Ens han condemnat sense haver-nos jutjat. S’ha produït un linxament públic sense judici. No és acceptable. Deixem treballar la justícia. Hi ha persones que, de manera inexplicable i intolerable, han demostrat una gran irresponsabilitat. En aquest judici salomònic es veu clarament que volen que la criatura neixi morta»

«No hem de seguir els que volen perjudicar i controlar el club fins a apropiar-se’n. Són els instigadors d’aquesta polèmica per reduir un cas d’inexistència de compra d’àrbitres o influència d’àrbitres en un cas que perjudiqui la reputació del Barça i, de passada, destruir un dels elements identitaris més potents de Catalunya, com és el Barça»

«Hi ha un club que se sent perjudicat esportivament i és el Madrid. Un club que ha sigut afavorit històricament i en l’actualitat pels motius que siguin. Val la pena recordar que, durant set dècades, la majoria dels presidents del comitè d’àrbitres han sigut, de manera ininterrompuda, exsocis del Madrid, exjugadors del Madrid, exdirectius. O tot a la vegada. Que aquest club s’hi personi i digui que se sent perjudicat és un exercici de cinisme sense precedents. Confio que aquest judici els desemmascari. És l’equip del règim»

«Ningú va ficar la mà a la caixa. No tinc cap motiu per desconfiar dels mandats que m’han precedit. I durant el meu mandat no s’ha ficat la mà a la caixa. Ho vull dir amb tota rotunditat. I claredat. És l’atac més ferotge en contra del nostre club. Demano més que mai que els barcelonistes estiguem units en defensa del nostre club i del nostre model de propietat perquè no ens desestabilitzin»

«La quantitat pagada cal contextualitzar-la en 18 anys per informes importants i necessaris encarregats a unes persones amb experiència en aquests temes. Hi ha 629 informes i 43 cedés en només quatre anys. El treball ha sigut ingent. Sobre el prestador principal dels serveis, era el fill d’Enríquez Negreira. Això és important. I el president del CTA no tenia capacitat per designar àrbitres i alterar resultats esportius. Això ho diu l’article 20 del reglament de la Federació. És una hipòtesi falsa. No estava dins de les seves funcions. I això ho han dit altres àrbitres»

«¿Fora d’Europa? De Tebas he parlat pel seu comportament irresponsable, que vol perjudicar el Barcelona i que valida hipòtesis falses, com que haguéssim reconegut que aquests informes no van existir. A la pàgina 20 es parlava que els informes no apareixien, no que no existissin. I ja han aparegut els de quatre anys. Tebas ha estat intentant alimentar les sospites i el senyor Ceferin, tret d’unes primeres declaracions, ha optat per la prudència i no ha entrat al drap del senyor Tebas. Els ‘imputs’ que tinc és que UEFA es pronunciarà quan sigui el moment judicial. I com que es demostrarà que no hi ha delicte, quedarà en res»

Notícies relacionades

«Hi ha dirigents que s’han comportat com obliga el seu càrrec. Per això vull agrair el posicionament responsable i coherent del president de la Federació Espanyola, el senyor Luis Rubiales, del president del Consell Superior d’Esports, el senyor Franco, i del president Infantino, de la FIFA; vull agrair-los la seva actitud prudent»

«El senyor Contreras ja no està entre nosaltres. Convido a fer l’esforç de llegir les pàgines 13 i 14 de l’informe tributari. Aquestes empreses de Contreras van facturar al club del 2013 al 2018, fora del meu mandat. No he de dubtar dels presidents que em van substituir. Si prospera aquesta hipòtesi del ministeri fiscal, el Barça seria víctima i hem encarregat als advocats del club que ens defensin»