ACTUALITAT BLAUGRANA

Bartomeu recorre que el Reial Madrid pugui personar-se com a perjudicat en el cas Negreira

  • L’expresident blaugrana no veu «el més mínim indici de perjudici» contra el club blanc en les seves al·legacions a la jutge del causa

  • MULTIMÈDIA: EL MAPA DEL CAS NEGREIRA

Bartomeu recorre que el Reial Madrid pugui personar-se com a perjudicat en el cas Negreira
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La defensa de Josep Maria Bartomeu ha presentat un escrit amb què recorre la presència del Reial Madrid en el cas Negreira com a acusació particular. L’expresident del Barcelona considera, com exposa en les seves al·legacions a la magistrada Silvia López Mejía, que l’entitat blanca no és part perjudicada en el procés que investiga els pagaments de 7,5 milions a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres entre els anys 2001 i 2018. Segons Bartomeu, als fets investigats no hi ha «el més mínim indici de perjudici» contra l’entitat madridista que justifiqui la seva presència en la causa, com ha avançat ‘La Razón’ i ha confirmat EL PERIÓDICO.

Segons les al·legacions presentades, «l’admissió injustificada d’acusacions particulars individuals de cadascun dels equips de futbol portaria a un procediment d’impossible instrucció». Per la mateixa raó per la qual es permetés la personació del Reial Madrid, el lletrat Fuster-Fabra, reconegut seguidor periquito, afirma que «podrien intentar personar-s’hi el Reial Club Esportiu Espanyol, el Celta de Vigo, l’Elx Club de Futbol, etc.», entitats –remarca– «que participen en la Lliga de Futbol Professional i en la Reial Federació Espanyola de Futbol».

Entitat ofesa

Notícies relacionades

En l’escrit de l’advocat de Bartomeu, José María Fuster-Fabra, es reclama que la jutge desestimi la pretensió del Reial Madrid de personar-se en la causa, com va fer el 23 de març, quan va esgrimir la seva condició d’«entitat ofesa o perjudicada» per exercir d’acusació particular. «Les actuacions que són objecte d’aquesta causa, tendents a afavorir el FC Barcelona, un dels principals competidors, en la presa de decisions dels àrbitres i, per tant, en els resultats de la competició, indubtablement el van perjudicar», va exposar el club que presideix Florentino Pérez.

Fuster-Fabra remarca en les seves al·legacions que tant la Lliga de Futbol Professional (LNFP) com la RFEF, «entitats a les quals està adherida el Reial Madrid i que organitzen les competicions en què aquest equip participa, ja estan personades en la causa». Un soci de l’entitat madridista també pretén entrar en la causa com a acusació particular. Es tracta d’un advocat que fa més de 40 anys que és soci del Madrid, Luis José Sáenz de Tejada Vallejo, que va exercir com a jutge fins que el Tribunal Suprem el va expulsar de la carrera judicial al ser condemnat a 33 mesos de presó per un delicte de violència psicològica en l’àmbit de violència de gènere contra la seva exdona, que també era jutge.