FUTBOL

El Reial Madrid advoca per «la neteja de la competició» i es persona com a «perjudicat» pel cas Negreira

El Reial Madrid advoca per «la neteja de la competició» i es persona com a «perjudicat» pel cas Negreira

Efe

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El Reial Madrid s’ha personat finalment en el cas Negreira. En un escrit datat el 23 de març, el club blanc considera que se sent part perjudicada pels pagaments a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira, i sol·licita exercir com a acusació particular.

El club que presideix Florentino Pérez va anunciar que entraria en la causa l’11 de març, després d’una reunió de la junta directiva, després de diverses setmanes de guardar silenci i que es va interpretar com una manera de conservar l’aliança de la Superlliga entre els dos grans clubs del futbol espanyol.

No obstant, la pressió social va portar el Madrid a moure fitxa, que es va consumar 12 dies després. En l’escrit a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, l’entitat blanca assenyala que «les actuacions que són objecte de la present causa, tendents a afavorir el FC Barcelona, un dels principals competidors, a la presa de decisions dels àrbitres i, d’aquesta manera, en els resultats de la competició, indubtablement la van perjudicar».

Expulsat de la carrera judicial

En el document, el lletrat que actua en nom del club afegeix que «l’interès del Reial Madrid en la neteja de la competició esportiva en què participa és igual d’indiscutible, per la qual cosa la seva personació en la causa se sol·licita respectuosament en condició d’entitat ofesa o perjudicada i per exercir l’acusació particular»

En el mateix escrit figura la presència d’un soci de l’entitat madridista sol·licitant també personar-se en la causa com a acusació particular. Es tracta d’un advocat amb més de 40 anys de soci de l’entitat, anomenat Luis José Sáenz de Tejada Vallejo i que addueix considerar-se part perjudicada «per delicte de corrupció en l’esport».

Aquest lletrat va exercir com a jutge, fins que el Tribunal Suprem va confirmar la seva expulsió de la carrera judicial després de ser condemnat a 33 mesos de presó per un delicte de violència psicològica habitual en l’àmbit de violència de gènere contra la seva exdona, també jutge.

Notícies relacionades

Exercia la professió al Jutjat Penal Núm. 3 de Ciudad Real. Però abans va ser titular del jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Puertollano, municipi de la mateixa localitat.

L’entrada en el sumari del Reial Madrid se suma a les de la Reial Federació Espanyola de Futbol i LaLiga, en la participació del qual en el procediment judicial va introduir documentació d’un altre cas obert, com les notes manuscrites del mort Josep Contreras, exmembre de la comissió social del Barça B i que va jugar un paper crucial en la transferència de diners del FC Barcelona a l’exvicepresident arbitral.