Jocs Olímpics

El COI defensa la tornada de russos i bielorussos a les competicions olímpiques

Kíiv rebutja que els atletes russos participin en els Jocs Olímpics el 2024 i diu que són part de la maquinària de l’Exèrcit

El COI defensa la tornada de russos i bielorussos a les competicions olímpiques
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, ha defensat aquest dimarts la tornada dels atletes russos i bielorussos a les competicions sota bandera neutral, perquè com s’ha vist en diversos esports, és una fórmula que «funciona» i no s’han produït «incidents de seguretat».

«La participació d’atletes amb passaports russos i bielorussos en competències internacionals funciona. Ho veiem gairebé diàriament en esports com el tennis, però també en ciclisme, en tennis de taula.Ho veiem en hoquei sobre gel, en handbol, ho veiem en futbol i en altres lligues dels Estats Units», ha dit, segons recull la cadena britànica Sky News.

«En cap d’aquestes competicions s’han produït incidents de seguretat», ha destacat Bach durant el seu discurs d’obertura en la reunió del comitè executiu del COI a la seva seu a Lausana, Suïssa, en la qual es decideix si continuar amb el veto imposat a russos i bielorussos després de la invasió d’Ucraïna el febrer del 2022.

El sistema esportiu

Notícies relacionades

La participació o no d’esportistes russos i bielorussos en els pròxims Jocs de París del 2024 s’ha convertit en un altre dels assumptes d’aquesta guerra, amb Ucraïna amenaçant el COI de boicotejar la cita olímpica si permet la presència d’aquests atletes. Kíiv al·lega que són part de la maquinària de l’Exèrcit.

En vigílies de la reunió del comitè executiu del COI, el seu president ja va defensar la tornada dels atletes sancionats a raó del seu passaport ja que s’entraria en «el declivi del sistema esportiu internacional» si se n’exclou esportistes per raons polítiques.