Selecció espanyola

Iago Aspas passa una dura factura a Luis Enrique

El jugador del Celta va dir que «amb l’anterior espanyol no hi havia un pla b quan s’encallava el pla a»

Iago Aspas passa una dura factura a Luis Enrique
2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Iago Aspas torna a la selecció gairebé quatre anys després, des de juny del 2019, i va parlar molt clar sobre l’anterior tècnic, Luis Enrique. El jugador del Celta li va retreure la falta d’una alternativa de joc en la davantera, una cosa que Luis de la Fuente ha corregit.

Aspas va afirmar que en l’anterior cicle «no teníem un pla b quan s’encallava el pla a. No teníem opcions per donar la volta a la situació».

El davanter va dir que «no estava d’acord amb Luis Enrique» quan l’asturià justificava les seves absències perquè era un futbolista sobre el qual s’havia de centrar l’equip «Les meves dades són allà, faig més de 10 quilòmetres per partit. No podem dependre només d’un jugador en el tema defensiu o els altres t’aniquilen». Aspas es va definir com un jugador «versàtil, puc jugar en diverses posicions, ja sigui en punta o en banda, tinc diversos registres, emmotllar».

Sense contacte amb Lucho

Iago va dir que va passar «moments difícils, no hi era i feia les coses bé al meu equip, la gent per Espanya em deia que havia de tornar, però el seleccionador havia de decidir. Tocava esperar oportunitat».

El del Celta creu que les seves baixes obeïen només «a motius esportius, mai vaig tenir una xerrada amb ell. Ni li preguntava quan venia ni ho vaig fer quan vaig deixar de venir».

Per a Iago Aspas, «és un orgull i privilegi defensar la meva selecció. Em va tocar esperar, hi ha un canvi de cicle, amb un altre seleccionador. Creu que soc entre els millors i estic desitjant que arribi el partit». L’ariet va lamentar que el seu joc «eno valia per a l’anterior entrenador».

El futbolista, això sí, va relativitzar i es va afegir a la broma de Luis Enrique quan deia que el tenia en el seu joc de ‘Fantasy’ de la Lliga: «Seria amic d’un cronista com vosaltres que li donava bones puntuacions».

Notícies relacionades

Aspas no creu que a aquest equip li falti gol ja que «tenim els tres màxims golejadors nacionals, si no hi ha gol, que més es pot dir... Hi són Borja, Joselu, jo, amb diversos registres. Aquesta selecció no se cenyeix només a un pla com en l’anterior etapa»

Quant a la seva posició al camp, va dir que «el que m’agrada és jugar, el míster em veu de davanter o segon punta, d’enganxada en el 4-2-3-1, pot ser que vagi per fora en 4-3-3. Ser polivalent de vegades és bo o va en contra teu perquè ets suplent de tot», va tancar amb bon humor.