Futbol

Els clubs de LaLiga rebutgen i repudien els fets pel cas Negreira

Els integrants de la Comissió Delegada anuncien que «treballen activament per aclarir qualsevol irregularitat»

Els clubs de LaLiga rebutgen i repudien els fets pel cas Negreira
2
Es llegeix en minuts
EFE

LaLiga i la seva Comissió Delegada van rebutjar i van repudiar els fets coneguts per el cas Negreira, alhora que van anunciar que «treballen activament per aclarir qualsevol irregularitat que s’hagi pogut produir al voltant» d’aquest, «ja sigui de caràcter esportiu o de qualsevol altra índole».

La Comissió Delegada de LaLiga, composta per l’Atlètic de Madrid, el Llevant, el Sevilla, el Betis, la Reial Societat, el Cadis, el Getafe, el Vila-real, el Tenerife, l’Alabès, l’Eibar, Las Palmas, el Lugo i l’Osca, va mantenir una reunió aquest dimarts en la qual l’organisme va explicar als seus membres les diferents actuacions que ha realitzat després de conèixer-se la investigació que la Fiscalia de Barcelona ha iniciat en relació amb uns pagaments que l’empresa de l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira, va rebre del Futbol Club Barcelona entre el 2016 i el 2018 per 1,4 milions d’euros.

Segons va informar LaLiga, les seves actuacions inclouen «un escrit a la Fiscalia; comunicacions amb les dades i informació que LaLiga considera pertinents a diferents organismes, espanyols i europeus i més actuacions que en aquest moment LaLiga considera que no ha de fer públiques per no perjudicar la investigació».

Màxima gravetat

«El dia d’ahir, durant la Junta de Divisió, la majoria dels clubs de LaLiga van expressar la seva profunda preocupació per aquest cas, que consideren de màxima gravetat, per la qual cosa la proposta d’una comunicació conjunta va rebre el suport unànime de tots els clubs de LaLiga SmartBank i tots els clubs de LaLiga Santander a excepció de dos, els quals van mostrar objeccions a aquest comunicat conjunt per diferents motius», va indicar l’organisme sense precisar els noms aquests.

L’organisme que presideix Javier Tebas va insistir que els clubs i la seva Comissió Delegada «rebutgen i repudien els fets, i estan profundament preocupats i treballant activament per aclarir qualsevol irregularitat que s’hagi pogut produir entorn del cas Negreira, ja sigui de caràcter esportiu o de qualsevol altra índole».

Notícies relacionades

També va mantenir que «està seguint molt de prop aquest assumpte i actuarà amb fermesa dins de les competències i límits que li permet la llei».

«La Comissió Delegada recolza fermament les actuacions de LaLiga atenent la feina demstrada i portada a terme durant aquests anys per preservar la integritat de la competició», va afegir.