La polèmica

Laporta anuncia una investigació externa sobre Enríquez Negreira i càrrega contra Tebas

  • El president blaugrana reitera que actuarà amb contundència sobre qui miri d’«embrutar la imatge del club».

2
Es llegeix en minuts

Joan Laporta, president del Barça, ha aprofitat aquest dimarts un acte institucional sobre seguretat amb el conseller Joan Ignaci Elena per comunicar que el club ha iniciat una investigació externa i independent sobre el denominat cas Enríquez Negreira, alhora que ha carregat amb duresa contra Javier Tebas, president de LaLiga, que dilluns havia sol·licitat la dimissió del dirigent blaugrana si no aclaria les circumstàncies sobre la relació amb l’exàrbitre català que està en mans de la fiscalia.

«Hem decidit externalitzar la investigació. Un advocat extern amb el seu equip de professionals, en coordinació amb el club, està fent una investigació rigorosa, independent i excel·lent, tal com es mereix el Barça», ha indicat Laporta, abans de criticar el tracte periodístic que s’està donant al cas Enríquez Negreira. «Perquè existeixi una societat democràtica hi ha d’haver un periodisme lliure i independent. No obstant, lamentem la sèrie de filtracions d’informació de dades i documents que s’estan produït en una causa que està en fase d’investigació a la fiscalia i que hauria de tenir la màxima custòdia. Més encara quan ni la fiscalia ni els cossos policials, en cap cas, han comunicat al club que formi part de cap investigació», ha afegit el president blaugrana.

Més dades

Laporta ha mirat d’aclarir la relació que va mantenir el Barça amb Enríquez Negreira i la seva empresa durant el seu primer mandat al capdavant del club. Segons les seves explicacions, Enríquez Negreira aportava suport documental i de vídeo. «Es van pagar uns diners en virtut d’unes factures pels serveis prestats. Tot això s’està investigant i quan tinguem més informació ho comunicarem en una roda de premsa. Tenim ganes de donar totes les explicacions sobre la informació que tenim. En el meu primer període, aquestes factures es pagaven partint d’un suport documental i de vídeos que demostra que s’havien prestat els serveis», ha assegurat el dirigent per aportar les primeres dades sobre els treballs efectuats per Enríquez Negreira per al Barça.

La relació inexistent amb Tebas

Notícies relacionades

El president no ha volgut deixar passar l’ocasió per contraatacar Tebas, en la guerra oberta que el club blaugrana manté contra la patronal del futbol espanyol amb la Superlliga de rerefons. «El senyor Tebas ja ha sortit a la palestra. Alguns de vostès ens van avisar que semblava que el senyor Tebas estava promovent una campanya reputacional contra el Barça i la meva persona. Ara ja s’ha tornat a treure la careta. És una persona que en la seva trajectòria ha demostrat antibarcelonisme i fòbia contra el Barça. El 2005, no volia que jugués Messi amb nosaltres. Ha seguit una trajectòria i últimament no perdona que no hàgim subscrit el conveni amb CVC i que defensem fer una Superlliga. No és casualitat que hagi manifestat que deixi de ser president del Barça i aparegui de manera recurrent per desestabilitzar-nos. És el seu desig. No li donaré el gust, perquè el Barça és dels socis».

Per aquesta raó, Laporta ha matisat que el Barça actuarà amb contundència. «Qui ens ataqui tindrà una resposta contundent. Exhibim treball i consistència amb un futbol espectacular per aconseguir aquesta excel·lència a l’hora de jugar i guanyar. Com a president no permetre aquests intents d’embrutar la nostra història, de manera que rebran una resposta contundent».