Esquí extrem

Vídeo | L’esgarrifosa caiguda d’Abel Moga en el Freeride World Tour d’Andorra

El ‘rider’ de la Vall d’Aran ha perdut el control en un salt, ha rodat muntanya avall i ha xocat amb una zona de roques

1
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

El ‘rider’ Abel Moga no ha acabat aquest dijous la segona prova del Freeride World Tour 2023 per una esgarrifosa caiguda en una de les zones més complicades i tècniques de la baixada. L’esquiador de la Vall d’Aran baixava amb el dorsal número 1. Malgrat tenir estudiada mil·limètricament la muntanya, de la teoria a la pràctica hi ha un bon tros, sobretot en aquesta disciplina d’esquí extrem, i l’esportista ha tingut dificultats per encarar un estret canal de roques.

Moga s’ha desequilibrat a l’entrar al tub. Malgrat recuperar el control amb girs curts, ha tocat les roques amb els esquís. Això, junt amb la velocitat que ha agafat pel pronunciat pendent, ha provocat una gran pèrdua de control, i finalment ha sortit disparat després de fer un salt.

Notícies relacionades

A partir d’allà, el ‘rider’ ha començat a donar voltes de campana per la muntanya. Sense que els esquís se li hagin tret, ha arribat a un altre massís de pedres, on ha tornat a xocar. Finalment, i després de desplomar-se més de 50 metres, la neu l’ha frenat.

Ràpidament, i com exigeix el protocol de seguretat del mundial, el ‘rider’ ha aixecat les dues mans, un senyal que indica que no té lesions greus i que pot descendir pel seu propi peu.

Temes:

Esquí