FUTBOL

Estupor per l’aparició d’un ninot amb la samarreta de Vinícius penjat d’un pont de Madrid

LaLiga emet un comunicat condemnant aquests «actes d’odi» i sol·licitarà sancions penals

Estupor per l’aparició d’un ninot amb la samarreta de Vinícius penjat d’un pont de Madrid

@realmadrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vinícius torna a centrar els focus a poques hores del derbi de la Copa del Rei aquest dijous entre el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid, després d’aparèixer un ninot amb la seva samarreta penjat d’un pont.

L’efígie va ser penjada simulant un penjament d’un pont pròxim al centre d’entrenament del Reial Madrid.

Sobre el pont es va situar una pancarta en la qual es pot llegir «Madrid odia el Reial», segons les fotografies i vídeos publicats per mitjans locals.

«Estem investigant els fets», van dir fonts policials, sense donar més detalls de moment.

LaLiga ja ha emès un comunicat denunciant el cas. «Condemnem enèrgicament els actes d’odi contra Vinícius Jr. La intolerància i la violència no tenen cabuda en el futbol». La patronal afegeix que instarà a una investigació dels fets «a la recerca de la condemna dels responsables, sol·licitant les sancions penals més severes».

El lema aparegut sobre el ninot sol ser utilitzat pels aficionats radicals de l’Atlètic de Madrid.

Una altra polèmica

Vinícius torna a veure’s immers al centre de la polèmica després que ja en l’últim partit entre els dos equips fos el blanc d’insults racistes.

En el derbi de lliga del setembre passat, en el qual van guanyar els blancs 2-1, alguns seguidors blanc-i-vermells van corejar insults racistes contra Vinícius abans i durant el partit.

Aquests fets van ser portats davant la justícia, que va arxivar el cas al no haver apreciat delicte ni a qui imputar-l’hi.

Vinícius «és un jugador que necessitem, que el futbol necessita, que té un talent extraordinari», va dir dimecres el tècnic merengue, Carlo Ancelotti, que va afegir: «Hem de protegir-lo en l’aspecte físic i mental».

Notícies relacionades

L’entrenador italià parlava així al ser preguntat per les faltes que rep el jugador brasiler i les seves constants picabaralles amb jugadors i aficions contràries en els partits.

«El veig motivat. No es queixa», va afegir Ancelotti.