Decisió fulminant

El Pumas acomiada Alves després del seu ingrés a la presó

  • El president qualifica l’escàndol del brasiler d’«intolerable» i contrari als valors que promou el club.

  • La jutge de Barcelona va enviar a la presó el lateral per una presumpta violació.

El Pumas acomiada Alves després del seu ingrés a la presó

AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El lateral brasiler Dani Alves, detingut i ingressat en una presó de Barcelona després de ser acusat per una dona d’una agressió sexual, va ser acomiadat pel Pumas UNAM del futbol mexicà, va informar aquest divendres el president del club, Leopoldo Silva.

«Amb la informació tinguda sobre el procés legal que afronta el jugador Dani Alves i pel qual es troba detingut a Espanya, hem determinat comunicar que el club Universidad ha decidit rescindir amb causa justificada el contracte laboral amb el jugador Dani Alves a partir d’aquest dia», va explicar Silva en una roda de premsa.

Un afer «intolerable»

Alves va ser detingut aquest divendres a Barcelona, i va ingressar a la presó acusat de violar, presumptament, una dona al lavabo d’una discoteca de la ciutat el 31 de desembre passat, «una acció intolerable per a una institució com el Pumas», va afegir el directiu.

«Amb aquesta decisió el club reitera el seu compromís de no tolerar actes de cap integrant de la nostra institució, sigui qui sigui, que atemptin contra l’esperit universitari i els seus valors».

La jutge que porta el cas d’Alves va decretar aquest divendres la presó sense dret a fiança per al jugador perquè va considerar que el brasiler presenta un alt risc de fuga donada la seva capacitats econòmica, i que a més viu fora d’Espanya, a Mèxic.

Respecte als valors

El president del Pumas també va ponderar els valors de la màxima casa d’estudis que representa aquest equip, la Universitat Autònoma de Mèxic (UNAM).

Notícies relacionades

«El Club Universidad Nacional és una institució que promou el respecte. No podem permetre que la conducta d’una persona perjudiqui la nostra filosofia de treball, que ha sigut exemple al llarg de la història en la formació i desenvolupament de joves esportistes al nostre país».

El futbolista, de 39 anys, va arribar al Pumas el juliol del 2022 com a reforç estel·lar de la lliga mexicana prèviament a l’Apertura 2022. Va triar el Pumas per agafar ritme i estar a punt per disputar la Copa del Món de Qatar 2022 amb la selecció brasilera.

Temes:

Dani Alves