‘Barçagate’

Gómez Ponti carrega contra els Mossos per culpar-lo de filtrar el contracte de Messi

  • L’exassessor jurídic del Barça sol·licita a la jutge autorització per presentar una querella per calúmnies contra la policia

RUEDA DE PRENSA CRISTOBAL MARTELL Y ROMAN GOMEZ PONTI FOTO Valenti Enrich

RUEDA DE PRENSA CRISTOBAL MARTELL Y ROMAN GOMEZ PONTI FOTO Valenti Enrich / VALENTÍ ENRICH

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cap de l’assessoria jurídica del FC Barcelona en l’època de Josep Maria Bartomeu, Román Gómez Ponti, ha iniciat els tràmits per presentar una querella contra els Mossos per l’informe en el qual la policia l’acusa d’haver participat en la filtració dels contractes de Messi i Piquéa ‘El Mundo’ i en el qual també es recullen missatges despectius seus cap a l’estrella argentina, que anomena «rata de claveguera» o «nan hormonat».

Sobre aquests insults al davanter, el vicepresident esportiu de l’entitat blaugrana, Rafael Yuste, va assegurar aquest divendres a l’Aràbia Saudita, on el Barça disputa la Supercopa d’Espanya, que són «una «falta de respecte enorme» a Messi i al Barça, cosa que demostra que la «gent que hi havia abans no volia com es devia a aquest club». Per ara, ni Messi ni Piqué s’han pronunciat públicament sobre el polèmic atestat policial, tot i que la jutge podria oferir-los participar en les indagacions com a perjudicats.

L’advocat de Gómez Ponti, Jorge Navarro, va presentar aquest divendres al matí un escrit al jutjat d’instrucció de Barcelona que investiga el Barçagate en el qual sol·licita a la jutge l’«oportuna llicència», és a dir permís, per presentar una querella contra els Mossos per un presumpte delicte de calúmnies per culpar-lo de la filtració dels contractes. Al seu torn, reclama que s’expulsi del procés l’atestat policial, al no tenir res a veure amb la investigació per suposada administració deslleial i corrupció que afecta l’anterior directiva del Barça, segons el text a què ha tingut accés EL PERIÓDICO. Una possibilitat és que la magistrada obri una causa paral·lela.

Suposada extralimitació

A l’entendre de Gómez Ponti, la policia de la Generalitat s’extralimita en les seves funcions i incorpora l’informe sobre la filtració «apreciacions subjectives» i valoracions de caràcter jurídic que no li corresponen. Es refereix al fet que els Mossos consideren que l’entrega de documents privats i íntims de l’esfera de Messi podrien ser constitutius d’un presumpte delicte de revelació de secrets. La policia implica en aquesta maniobra l’expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, i l’exdirector executiu del club, Òscar Grau, que també han rebutjat la seva participació.

Notícies relacionades

«Les imputacions delictives» contra l’excap de l’assessoria jurídica contingudes en l’atestat, segons l’escrit, «no només són meres conjectures, sinó que són afirmacions totalment incertes», un comportament, precisa, «que no pot convertir-se en una cosa innòcua i intranscendent». Gómez Ponti argumenta que les afirmacions que es recullen a l’informe «sobrepassen en molt» els «excessos valoratius desafortunats» i, per tant, podrien ser unes calúmnies. Així, recalca els «perjudicis» ocasionats i les «amenaces» de mort que tant ell com la seva família han rebut a través de Twitter.

El recurs de Gómez Ponti remarca que els Mossos realitzen sil·logismes mancats de «tota lògica» i inclouen al seu informe unes «converses privades». Remarca també que el raonament «absurd» al qual arriben «denota un profund desconeixement» per la seva part d’«allò que investiga el dret penal», que són «fets», «no desitjos ni voluntats»; i qualifica de «greu» la «descontrolada llibertat de criteri» amb què actuen. En un segon escrit, sol·licita a la jutge que sigui ella la que seleccioni els missatges, correus o documents i que no es deixi aquesta tasca als Mossos.