‘Barçagate’

Bartomeu: «No he tingut coneixement previ de cap filtració»

  • L’expresident del Barça qualifica de «falses» les conclusions a què arriben els Mossos

Josep Maria Bartomeu.

Josep Maria Bartomeu. / ALBERT GEA (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat aquest divendres a través d’un comunicat que mai va tenir coneixement de les filtracions relacionades amb els contractes de Leo Messi i Gerard Piqué, tal com apunta un informe dels Mossos inclòs en el sumari del ‘Barçagate’ i publicat dijous per EL PERIÓDICO.  «Vull aclarir que no he portat a terme cap d’aquestes filtracions, no he autoritzat cap d’aquestes filtracions i no he tingut coneixement previ de cap filtració», assegura l’exmandatari del club blaugrana.

L’advocat de Bartomeu, José María Fuster Fabra, ja ha presentat un recurs al jutjat que investiga el cas perquè s’exclogui del procés judicial l’atestat policial en què també impliquen en l’entrega d’aquests documents l’exdirectiu de l’entitat, Òscar Grau, i l’excap de l’assessoria jurídica del club, Román Gómez-Ponti.

 «Tot apunta que Òscar Grau i Román Gómez-Ponti volien i pretenien fer públiques dades personals de treballadors del FC Barcelona com Leo Messi i Gerard Piqué. Josep Maria Bartomeu tenia coneixement directe d’aquestes pretensions, per la qual cosa no es pot descartar que aquestes persones siguin col·laboradores», afirmen els Mossos. La policia autonòmica inclou en l’informe unes converses de WhatsApp en què Gómez-Ponti anomena «rata de claveguera» i «nan hormonat» al jugat argentí i insulta Piqué.

Maniobra des del club

Notícies relacionades

«Òscar (Grau), aquesta filtració només ha pogut sortir del club, mai s’ha fet públic i entenc que tan sols poques persones tenen accés al contracte de Messi. No crec que sigui una filtració seva per anar-se’n. Qui ho ha filtrat fa mal al club», afirma Bartomeu en un d’aquests missatges. En aquest sentit, l’expresident de l’entitat blaugrana qualifica de «falses» les conclusions dels Mossos respecte al seu possible coneixement de la filtració, ja que entén que precisament la seva participació en aquesta conversa demostra clarament que ni la va autoritzar ni va tenir-ne coneixement.

Bartomeu afirma que els missatges en què Gómez-Ponti insulta Messi i Piqué són «dins l’àmbit privat», alhora que es mostra partidari de respectar «la llibertat d’expressió» de cada persona, «tot i que jo opini diferent». «En aquest sentit, repeteixo el que he dit públicament en diferents ocasions: deixar marxar Leo Messi, el millor jugador de la història del futbol, ha sigut un error històric», sentencia l’expresident del Barça.