Mercat de fitxatges

Endrick, el segon brasiler més car de la història

  • El davanter, que jugarà al Madrid a partir del 2024, figura com un dels fitxatges més costosos de la història, per davant de futbolistes com Vinicius i Rodrygo, però per darrere de Neymar.

Endrick, el segon brasiler més car de la història

EFE / Fernando Bizerra (Efe)

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Reial Madrid ha fet oficial el fitxatge d’Endrick, de 16 anys, per 72 milions d’euros. El futbolista, que s’hi incorporarà al juliol del 2024, es convertirà en el segon fitxatge brasiler més car de la història, per davant dels seus futurs companys de vestidor Rodrygo i Vinicius. Neymar lidera el rànquing.

1- Neymar

El 10 de la ‘canarinha’ figura com el fitxatge brasiler més car de la història. Neymar va fitxar pel Barça el 2013, amb 21 anys, procedent del Santos. Va firmar per cinc temporades i el club blaugrana va pagar 88,4 milions d’euros per la seva arribada, tot i que els dos clubs ja havien firmat un precontracte quan es van enfrontar en el Mundial de Clubs.

2- Endrick

Aquest jugador de 16 anys era una de les promeses del futbol internacional i ja consta com el segon fitxatge brasiler més car. A Espanya, tant el Barça com el Reial Madrid havien evidenciat el seu interès pel jove futbolista. Però és Florentino Pérez qui pagarà 72 milions d’euros al Palmeiras perquè Endrick passi a vestir la samarreta del club blanc a partir del juliol del 2024, quan sigui major d’edat. Fins aleshores, els seus pares volen que continuï formant-se al Brasil.

3- Rodrygo

El Reial Madrid va fitxar Rodrygo al juny del 2018, quan el futbolista encara tenia 17 anys, tot i que no es va incorporar a l’equip fins i un any més tard, quan va complir els 18. Després d’un inici espectacular en la lliga brasilera, el club espanyol es va anticipar al Santos, que volia ampliar a 100 milions la seva clàusula, i en va pagar 45 perquè el brasiler vestís la samarreta del club que dirigeix Florentino Pérez.

4- Vinicius

El brasiler va fitxar pel Madrid el juliol del 2017, amb 16 anys, tot i que, igual que en el cas d’Endrick i de Rodrygo, no es va incorporar a l’equip fins que va complir els 18 anys. El Reial Madrid va pagar 45 milions d’euros al Flamengo perquè Vinicius reforcés el conjunt blanc.

5- Lucas Moura

El París Saint-Germain va desemborsar 43 milions d’euros perquè Lucas Moura abandonés el São Paulo. El ja futbolista del Tottenham va anunciar el seu fitxatge pel club francès el 2012, tot i que no va formar-ne part fins al gener del 2013. Va firmar contracte fins al 2017, tot i que no va acabar marxant fins al gener del 2018, quan va fitxar per l’equip londinenc.

6- Paquetá

El 7 de la ‘canarinha’ va iniciar la seva etapa a Europa amb el Milan el 2018, amb 21 anys, procedent del Flamengo. Els italians van pagar 35 milions d’euros per la seva arribada. En el ‘calcio’ va estar fins al 2020, quan va fitxar per l’Olympique de Lió.

7- Gabriel Jesús

El davanter brasiler va fitxar pel Manchester City el 2016, malgrat l’interès del Reial Madrid i del Barça. El club anglès va pagar al Palmeiras gairebé 33 milions d’euros i va firmar contracte fins al 2021, quan va posar fi a la seva etapa a l’Etihad per fitxar per l’Arsenal, on s’ha convertit en una peça clau de l’equip per a Arteta. Ara estarà tres mesos de baixa per haver-se lesionat al genoll en el Mundial de Qatar.

8- Oscar

El centrecampista brasiler va firmar el 2012 contracte amb el Chelsea. El club anglès va pagar 31,9 milions d’euros a l’Inter de Porto Alegre. Oscar va ser el fitxatge brasiler més car fins aquell moment, tot i que un any més tard Neymar va batre tots els rècords.

9-Denílson

Notícies relacionades

El Betis va passar a la història el 1998 al pagar el fitxatge més car de la història. Luis Aragonés va dimitir dos dies abans que l’equip anunciés la seva arribada. El club verd-i-blanc va pagar fa 24 anys 31 milions d’euros al São Paulo per Denílson, superant les xifres de Ronaldo i de Rivaldo. Dos anys més tard, el club va descendir a Segona Divisió

10- Arthur

Arthur Melo va aterrar a Barcelona el 2018. El club blaugrana va pagar 31 milions d’euros al Grêmio pel seu fitxatge. Feia un any que el club treballava per fitxar-lo després de la seva actuació en la Copa Llibertadors. Va firmar contracte fins al 2024, tot i que va acabar marxant del club i va fitxar per la Juventus al juny del 2020.