Icona del futbol

Nàpols i l’Argentina embogeixen amb la ‘resurrecció’ de Maradona

Nàpols i l’Argentina embogeixen amb la ‘resurrecció’ de Maradona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’univers del futbol compleix dos anys ja sense la incomparable presència de Diego Armando Maradona, astre icònic, geni i figura, i tantes vegades epicentre de la polèmica. I si hi ha un lloc al món que l’enyora, més enllà de la seva Argentina natal, aquest és Nàpols, on es viu en permanent idil·li amb la figura del 10 que els va portar a complir somnis impossibles, com alçar dos ‘scudetto’ i una Copa de la UEFA amb un equip humil, predestinat a viure a l’ombra dels totpoderosos Milan i Juventus, i dels grans clubs europeus.

Gratitud eterna d’una afició passional que es resisteix a creure que el Diego ja no hi sigui i que es commou davant qualsevol referència al futbolista. Fins i tot encara que sigui tan impossible com que hagi ‘ressuscitat’. ¿Potser hi ha una cosa impossible per al regat en curt de Maradona? No per a l’imaginari napolità. S’ha demostrat aquests dies, en els quals les xarxes socials han viralitzat la imatge d’un home amb una sorprenent semblança amb l’exjugador argentí a Nàpols, amb el consegüent i previsible enrenou.

Notícies relacionades

L’home apareix en cadira de rodes, amb barba de pocs dies, gorra i ulleres de sol i un aspecte que recorda el Diego en els seus últims anys de vida. I, és clar, el microunivers napolità i el macrounivers digital, en ebullició. 

I per acabar d’edificar el mite sobre la ‘resurrecció’ de Maradona, una altra imatge, aquesta vegada a l’estadi Losail, en el marc del Mundial de Qatar, en el partit en el qual l’Argentina va vèncer Mèxic (2-0) en partit corresponent a la lligueta del grup C. Les càmeres van captar la celebració de Messi després de marcar el gol que obria el marcador i, en una de les nombroses imatges publicades, una altra vegada el Diego ‘reviscut’: s’aprecia una persona amb un aspecte gairebé idèntic al de Maradona, reforçant el mite que el Pelusa sempre acompanya l’albiceleste, que la seva figura segueix més viva que mai, que el seu millor regat el va reservar per a la mort.