Mundials de futbol

Mèxic 1986: La mà de Déu i el millor gol de tots els temps

Maradona va arribar als altars divins amb un Mundial 1986 impecable, amb la inclusió del gol de la polèmica

L’Argentina va realitzar un torneig perfecte amb imatges per a la història per aixecar la seva segona Copa del Món

Mèxic 1986: La mà de Déu i el millor gol de tots els temps
1
Es llegeix en minuts

Diego Armando Maradona va sorprendre el món a Mèxic 86. Després de quedar-se amb les ganes de disputar un Mundial al seu país el 1978 i d’un pas sense pena ni glòria per Espanya 82, va explotar quatre anys després per meravellar el futbol. I en un partit amb l’albiceleste, contra Anglaterra als quarts de final, va filar molt prim amb un gol ple de polèmica, il·legal ajudat amb la mà de Déu, per sentenciar tan sols cinc minuts després amb la millor diana del segle llavors i de tots els temps.

Va resultar una exhibició total, després d’una cavalcada d’àrea a àrea, de 52 metres, amb 44 passos i 12 tocs de pilota amb la cama esquerra, que ha quedat per a la posteritat com la jugada de més bellesa futbolística realitzada sobre la gespa d’un estadi.

Lineker, ‘pitxitxi’

La trajectòria de l’Argentina al Mundial de Mèxic va resultar impecable fins a la final, després de superar Bèlgica a les semifinals, l’Alemanya de Franz Beckenbauer també va cedir davant l’ímpetu ofensiu més gran del grup de Carlos Salvador Bilardo, en un partit equilibrat fins als 10 últims minuts amb un duel espectacular Maradona-Mätthaus.

Notícies relacionades

El màxim realitzador del Mundial de Mèxic va ser finalment el blaugrana Gary Lineker, amb sis gols, seguit molt de prop pel seu excompany Maradona, ja al Nàpols, amb cinc, igualat al brasiler Careca i al madridista Emilio Butragueño.

Precisament l’Espanya de la generació del ‘Buitre’, dirigida per Miguel Muñoz, va caure sense fortuna als penals davant Bèlgica als quarts de final, en una situació habitual fins a dues dècades després per a més glòria de ‘la Roja’ als Mundials.