Futbol sala

El Barça de futbol sala es queda fora de la ‘final four’

El conjunt blaugrana es perdrà la fase final de la competició europea per primera vegada a causa del ‘goal average’ després d’un triomf insuficient contra el Pula (7-2)

FCB

2

El Barça s’ha quedat per primera vegada fora de la ‘final four’ en tota la seva història i no podrà defensar el títol després d’aconseguir una victòria insuficient per 7-2 contra l’amfitrió Futsal Pula. Els blaugranes necessitaven vèncer almenys per sis gols per superar l’Anderlecht en el ‘goal average’. Els blaugranes van ser molt superiors i van estavellar sis pilotes a la fusta, però això no treu per valorar com un sonor fracàs la seva absència entre els participants de la fase final del torneig en la seva desena participació.

L’eliminació suposa un cop molt dur per a la secció i el resultat podria tenir conseqüències en la planificació de cara a la temporada vinent, amb alguns jugadors que han quedat assenyalats.

Malgrat guanyar el Pula croat (7-2), el Barça va perdre aquest dissabte la corona de campió d’Europa al quedar eliminat en la Ronda Èlit per la diferència de gols amb l’Anderlecht belga, que es va classificar per a la final a quatre com a primer de grup. L’equip de Jesús Velasco va acabar lamentant l’empat de la segona jornada contra l’Anderlecht (5-5), en què va dilapidar una renda de tres gols en els sis minuts finals.

Després de la victòria de l’equip belga per 0-9 contra l’United Galati romanès, el conjunt barcelonista va arribar a l’últim partit obligat a guanyar per un mínim de sis gols per classificar-se.

La tasca no semblava senzilla, ja que el rocós Tula, que com amfitrió comptava amb el favor del Mate Parlov Sport Center, havia perdut per la mínima contra l’Anderlecht (3-2) i derrotat al Galati (5-2) en les dues jornades prèvies.

Màxima pressió

Accelerat per la urgència, el Barça va portar la iniciativa i va encadenar rematades des de l’inici, però li va fallar la punteria. El porter Milanovic, que va parar 19 xuts en el primer acte, va aprofitar la posició avançada de Dídac Plana per estrenar el marcador (0-1, min.9).

Adolfo va reanimar el Barça amb dos gols consecutius (1-1, min. 10; 2-1, min. 11), però l’escomesa blaugrana es va diluir per la falta d’encert en la rematada. De fet, el Barça es va desordenar just abans del descans i va haver d’aparèixer Dídac Plana per evitar mals majors amb les seves aturades.

Després del descans, Matheus va firmar el 3-1 (min. 24) després que el Pula fallés un penal, però Osredkar va castigar l’aposta de Velasco pel porter-jugador marcant a porta buida (3-2, min. 29).

El Barça no es va desanimar, malgrat la seva poca punteria en la rematada –sis rematades al pal i un gol fantasma no concedit a Dyego–, i amb orgull va estar a punt d’aconseguir la gesta amb quatre gols de Pito, Catela, Dyego i Matheus en els últims nou minuts.

Milanovic, que va acabar el partit amb 41 parades, va salvar amb el peu, sobre la botzina final, el xut de Pito que hauria donat a l’equip català el pas a la final a quatre.

Fitxa tècnica

Barça: Dídac Plana; Matheus Rodrigues, Adolfo, Pito, Ortiz –equip inicial–, Miquel Feixas, André Coelho, Antonio Pérez, Dyego, Lozano, Ferrao, Catela, Sergio González i Marcenio.

Pula: Milanovic; Osredkar, Mataja, Difonzo, Vukmir –equip inicial–, Lorber, Daniel Moravac, Dean Moravac, Grbic, Baisel, Lolic, Bilic, Sulentic i Prelcec.

Gols: 0-1 Milanovic, min. 9. 1-1 Adolfo, min. 10. 2-1 Adolfo, min. 11. 3-1 Matheus Rodrigues, min. 24. 3-2 Osredkar, min. 29. 4-2 Pito, min. 31. 5-2 Catela, min. 37. 6-2 Dyego, min. 38. 7-2 Matheus Rodrigues, min. 40.