Golf

Jon Rahm conquereix el seu tercer Open d’Espanya i iguala Seve Ballesteros

El golfista de Barrika, de 27 anys, torna a exhibir-se en l’última jornada i acaba amb 25 cops sota par, la targeta més baixa en la història del torneig

Jon Rahm conquereix el seu tercer Open d’Espanya i iguala Seve Ballesteros

Luis Tejido / Efe

2
Es llegeix en minuts

Jon Rahm ja compta en el seu palmarès amb un tercer títol en l’Open d’Espanya de golf, que l’iguala al llegendari Seve Ballesteros. El jugador de Barrika, de 27 anys, tenia un objectiu quan va iniciar aquesta setmana la participació en el club de camp Villa de Madrid i va assolir el seu objectiu amb una meravellosa última volta de 62 cops, nou sota par, que va acabar coronant-lo amb un targeta final de 259 cops, 25 sota par, la targeta més baixa en la història del torneig.

L’australià Min Woo Lee, que ha sigut la seva parella de ball en els quatre dies de torneig, va iniciar l’últim recorregut a un sol cop de Rahm, però va acabar sucumbint a l’estat de gràcia de Rahm, esperonat per un públic entregat per complet al jugador espanyol des de l’inici de la tornada. Lee va acabar per caure a la tercera posició (18 sota par) davant l’empenta del francès Matthieu Pavon, que va fer un cop menys després de completar el seu recorregut amb 65 cops.

«No hi ha cap setmana a l’any més divertida que aquesta per a mi. Igualar un dels rècords de Seve tan aviat, però fer-ho amb la tornada que he fet avui, no m’ho crec», va explicar Rahm en el moment de rebre el trofeu de campió.

Seve va aconseguir la victòria el 1981, 1985 i 1995, en un marge de 14 anys. Rahm ha rebaixat la seva marca. Es va estrenar el 2018, va aconseguir repetir títol un any després i ho ha tornat a aconseguir el 2022.

Un passeig triomfal

Rahm va començar l’últim recorregut amb un parell al forat u, a què va seguir un ‘birdie’ en el dos que va respondre Lee amb un altre en el tres. Tot va canviar al forat quatre, amb el camp ple de gent seguint el partit sota una calor sufocant, quan l’australià va fer un ‘bogey’ que el va situar a dos cops de l’espanyol.

Notícies relacionades

Amb ‘birdies’ en els forats sis, set, nou i onze, el golfista basc semblava que encarrilava la victòria, tot i que un ‘bogey’ en el dotze va donar esperances a Lee, que prèviament, en el set, va fer un ‘eagle’. Un altre ‘birdie’ en el forat tretze i un ‘eagle’ en el catorze li van desembarassar el camí de la victòria, sobretot perquè Lee va cometre un ‘bogey’ en el tercer que fins i tot el va rellevar de la segona plaça, que finalment va ocupar el francès Mathieu Pavon amb 268 cops (dinou sota par).

L’últim forat, amb invasió de camp per part dels centenars d’aficionats que van acudir al Club de Campo Villa de Madrid, el va disfrutar Rahm, a qui es va veure somriure fent el passeig des de la sortida fins al cop final.

Temes:

Golf Jon Rahm