DUCATI, A L’ULL DE L’HURACÀ

Bastianini: «A mi, de moment, ningú m’ha dit que no puc guanyar»

  • Els cinc punts que la ‘Bèstia’ li va arrabassar a l’Aragó a Bagnaia, líder de Ducati, han provocat un gran enrenou al pàdoc del Mundial i pocs entenen que la firma italiana no doni ja ordres d’equip

  • «Honestament, no crec que necessiti ajuda per guanyar aquest Mundial», comenta Bagnaia, que ha restat 81 punts en els últims cinc grans premis a l’encara líder del campionat, Fabio Quartararo

Bastianini: «A mi, de moment, ningú m’ha dit que no puc guanyar»

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El campionat ha fet avui, a falta de cinc carreres (125 punts), una conferència de premsa amb els que, en teoria, són els tres candidats al títol mundial de MotoGP: Fabio Quartararo (Yamaha, 211 punts), ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati, 201) i Aleix Espargaró (Aprilia, 194). I, curiosament, l’home del dia, del primer dia de Motegi, de la jornada prèvia als primers assajos del Gran Premi del Japó, ha sigut Enea Bastianini (Ducati, 4t, amb 163 punts), el noi atrevit que encara té opcions de proclamar-se nou campió del món.

I és que la ‘Bèstia’, que va estar a punt de derrotar Bagnaia a Misano (va perdre per centímetres i mil·lèsimes de segon sobre la mateixa línia de meta), va derrotar, fa cinc dies, el líder de la fàbrica de Borgo Panigale en el traçat de Motorland, fet que va provocar un gran soroll i i li va restar cinc preciosos punts al que, se suposa, ha sigut escollit per Ducati per mirar de conquistar el títol mundial de la màxima categoria.

L’exèrcit roig

Per això tot el soroll d’avui a Motegi ha sigut perseguir Bastianini (i els altres pilots, és clar) per saber si Ducati ha canviat d’idea i, a partir d’aquest diumenge, ja hi ha ordres d’equip i cap dels seus altres set pilots (Miller, Bastianini, Fabio Di Giannantonio, Johann Zarco, Jorge Martín, Luca Marini i Marco Bezzecchi) s’atreveixen a qüestionar la seva autoritat. Preguntat sobre el tema, la ‘Bèstia’ va insistir, una i mil vegades, que «a mi, de moment, ningú m’ha dit que no puc guanyar, ningú. No sé què passarà en les pròximes carreres però, de moment, no he rebut cap ordre de Ducati».

Acabat el Gran Premi d’Aragó va començar el soroll. I gran. Ningú entenia que Ducati s’hagués disparat al peu i posés, posi, en perill la conquista d’un títol que no guanya des del 2007, en mans de l’australià Casey Stoner. «Nosaltres continuem plantejant les carreres per guanyar-les, veurem quan arribin els dos últims grans premis què fem», va comentar Nadia Padovani, viuda de Fausto Gresini, propietària de l’equip on corre Castianini.

I avui, és clar, han seguit els comentaris i les opinions. «Jo entenc a tothom i més els mitjans de comunicació que estan fent molt soroll amb això. Però jo estic a 48 punts del líder, quan resten per disputar-se 125. Les meves possibilitats són menors, per descomptat, que les que tenen Fabio, ‘Pecco’ i Aleix, però encara soc viu, així que continuaré lluitant per guanyar carreres. En el meu box tot flueix, tot és formidable, només hi ha positivisme i així seguirem».

«Honestament», ha comentat Bagnaia, «no crec que necessiti ajuda per guanyar aquest Mundial. Prefereixo guanyar jo pels meus propis mitjans, que no que em deixin passar. De totes maneres, si Ducati decideix de forma diferent no serà perquè jo ho demani». És evident que ‘Pecco’ continua pensant que «si perdo el títol pels cinc punts que Enea em va restar a l’Aragó serà que no m’ho mereixo». Això sí, Bagnaia veuria amb bons ulls les ordres d’equip «potser en l’última carrera».

«Jo vaig perdre un títol mundial per 2 punts, així que entenc tot el que està passant»

Jack Miller / Company de ‘Pecco’ Bagnaia a Ducati

Notícies relacionades

L’australià Jack Miller, sempre lliure, sempre solt, sempre xerraire, va comentar que «jo sé el que és perdre un títol mundial, el de Moot3 del 2014 davant Àlex Márquez, per només dos punts, així que entenc tot el que està passant i comprendria qualsevol decisió de Ducati». No s’ha d’oblidar que Miller és l’actual company de Bagnaia a l’equip oficial de Ducati i que, l’any que ve, torna a KTM.

«Fa un mes», explica Aleix Espargaró, «dèiem que Ducati tenia un exèrcit de motos per lluitar contra Fabio i contra jo i, ara, crec que l’enemic el tenen a casa. Enea té les seves opcions al títol i això cal gestionar-ho, vull veure com la gestionen des de dalt de Ducati». El més gran dels Espargaró no té clar que sigui «encara» el moment de jugar-se-la pel broc gros. «Queden moltes carreres, estem bé, som a davant, som ràpids, tenim ritme, hem arribat on volíem, però la pressió la tenen Fabio, que és el campió i líder, i ‘Pecco’, que és el que no pot fallar».

Temes:

Motos