• «És el que hi ha, no està a les meves mans. Soc feliç aquí i només vull jugar aquí i donar-ho tot pel club, pel Cholo, per l’afició. Jo també soc un home de club», diu el jugador

@ChampionsLeague

3
Fermín de la Calle

Antoine Griezmann continua vivint la situació més incòmoda de la seva carrera futbolística. El davanter de l’Atlètic de Madrid, cedit pel Barcelona, encara no s’ha estrenat com a titular en els blanc-i-vermells a causa d’una clàusula del seu contracte que dicta que si el jugador juga més de 45 minuts en el 50% dels partits en què estigui disponible, el club blanc-i-vermell estarà obligat a comprar-lo al Barcelona per 40 milions al final de temporada.

I davant aquesta tessitura el club ha donat ordre a Simeone de comptar amb el francès, però esquivant la clàusula. Això explica que Griezmann hagi participat en els quatre partits de Lliga i en el de Champions sortint de la banqueta en els minuts 62, 62, 66, 63 i 60. Una casualitat que ha deixat de ser-ho des del moment en què tots els implicats, entrenador i jugador entre ells, han admès que és la manera d’esquivar que tenen l’assumpte. El Cholo el va despatxar afirmant que «jo soc un home de club».

Una sortida a què s’ha afegit el mateix jugador, que després de marcar el gol del triomf davant el Porto, ha replicat la declaració del seu entrenador: «És el que hi ha, no està a les meves mans. Estic agraït a Déu per ser aquí. Soc feliç aquí i només vull jugar aquí i donar-ho tot pel club, pel Cholo, per l’afició. Jo també soc un home de club». Enrique Cerezo va xiular amb dissimulació quan li van preguntar per les consignes del club. «Només puc dir que Antoine és un gran jugador i soc molt feliç que estigui amb nosaltres. Mai em fico en temes d’alineacions ni en aquest tipus de temes». Una manera de tirar pilotes fora.

Pressió al Barça

Mentrestant, la solució que ha trobat Simeone, amb aquest rol de revulsiu que li ha concedit al francès sortint de la banqueta, està donant molt bon rendiment. El gol de cap que Griezmann marcava al Porto en el minut 100 era el tercer que suma en aquest inici de temporada. Es va estrenar a Getafe, marcant en el minut 75 el gol que tancava el 0-3 per als blanc-i-vermells. En va repetir a Mestalla, on va anotar el gol del triomf dels blanc-i-vermells en el minut 66, tres després de sortir al camp. I ara s’estrena a Champions amb aquest gol. L’Atlètic confia que aquesta mesura serveixi per pressionar el Barcelona a renegociar la compra del jugador per una xifra menor que puguin assumir, o fins i tot buscar un tercer club al qual poder vendre-l’hi una vegada l’adquireixi en propietat. Mentre la situació es resol, Simeone continuarà donant-li mitja hora per partit. Això ha provocat que Griezmann es converteixi en el jugador amb millor ràtio golejadora, ja que suma tres gols després de jugar mitja hora en cinc partits. El que equival a marcar un gol cada menys de 50 minuts.

Mundial, en portes

El compromís de Griezmann amb l’Atlètic està fora de tot dubte. El Principito es va baixar el sou per tornar a posar-se a les ordres de Simeone quan el Cholo li va tornar a obrir la porta després d’anar-se’n al Barcelona. I al fons apareix un Mundial, el de Qatar al novembre, en el qual Griezmann és un fix l’onze de Didier Deschamps. Cita la que arribarà, a aquest pas, més que descansat per liderar França en la seva defensa de la corona aconseguida a Rússia 2018. De moment tots posen bona cara i amb mitja hora en té prou Simeone per activar el davanter. Però quan la pilota no entri, el jugador voldrà més protagonisme i minuts en un equip que a més no està sobrat de talent i gol en la davantera després de quedar-se amb Morata, descartat per la Juventus, com a ariet de referència. Correa i Cunha tampoc són dos killers d’àrea, per la qual cosa Antoine és molt més que un suplent per contracte o un revulsiu inesperat.