Problema a l’Atlètic

Griezmann, suplent per contracte

L’Atlètic el deixa a la banqueta per evitar que jugui més de 45 minuts en els partits per esquivar una clàusula que l’obligaria a comprar-lo al Barcelona per 40 milions al final de temporada

Griezmann, suplent per contracte

@atleti

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Antoine Griezmann s’ha convertit oficialment en un problema per a l’Atlètic de Madrid. El contracte de cessió del francès del Barcelona al club blanc-i-vermell conté una clàusula segons la qual si juga 45 minuts en el 50% dels partits en què estigui disponible, l’Atleti haurà de pagar 40 milions d’euros al Barça per comprar-lo a final de temporada. Firmaria per un altre any més amb una fitxa anual que ronda els 20 milions bruts anuals. És a dir, 40 milions per la compra i 40 més de fitxa pels dos anys, l’actual i el que ve. Una operació de 80 milions inassumible per a un Atlètic que necessita alliberar massa salarial o vendre jugadors per augmentar els seus ingressos.

En les dues jornades de Lliga que s’han disputat Griezmann ha sigut suplent i ha sortit al camp en la segona part. En els dos partits, contra el Getafe i el Vila-real, va sortir en el minut 62 per evitar completar aquells 45 minuts que obliguen a comprar-lo. Decisió que s’explica pel problema contractual que afronta l’Atlètic amb ell, no per qüestions esportives. Simeone, que sempre ha apostat pel jugador, ha enviat un missatge clar a la directiva: «¿El mercat? Tant de bo puguem seguir així i si en surt un que en vingui un altre».

Negociar amb el Barça

Notícies relacionades

L’Atlètic maneja diverses alternatives per resoldre el problema. La primera és negociar directament amb el Barcelona per reduir el preu del traspàs a la meitat, la segona és buscar-li un equip per vendre’l abans que acabi el mercat i una tercera seria que Griezmann es reduís el sou com va fer ja la temporada passada. Si finalment no ho resolen de cap de les tres maneres, podrien plantejar al jugador un contracte de mitjana durada per diferir els 40 milions de fitxa dels dos anys en més temporades.

La incomoditat del ‘Cholo’

De moment, l’Atlètic està resolent la situació amb una solució que no sembla que pugui mantenir durant tota la temporada, perquè Griezmann es juga aquests mesos el seu lloc en la selecció francesa, amb la qual defensarà títol en el Mundial de Qatar. La seva plaça és segura a l’equip de Deschamps, però necessita arribar amb ritme de joc, i sortint com a revulsiu en els partits sembla complicat que ho pugui aconseguir. Simeone està incòmode amb la situació, al jugador no li fa gràcia i el club no només li ha demanat que es rebaixi el salari (una cosa que ja va fer fa un any), sinó que està pressionant perquè no pot assumir la seva compra i el seu contracte durant les dues pròximes temporades. Des de la distància, el Barcelona observa amb atenció, perquè el problema el pot esquitxar, ja que el jugador té contracte fins a final de la temporada 2023-24. El que cal veure és si serà amb els blanc-i-vermells o amb els blaugrana.