Open dels EUA de tennis

Nadal recupera la calma en un passeig contra Gasquet

Després d’un 6-0, 6-1 i 7-5 s’enfrontarà en vuitens al nord-americà Frances Tiafoe

Nadal recupera la calma en un passeig contra Gasquet
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

En tennis dos dies poden ser anys llum. En 48 hores es pot passar de l’angoixa a la pau, del patiment a la comoditat. I és el camí que ha recorregut Rafael Nadal a l’Open dels Estats Units. Aquest dissabte, el balear ha recuperat tota la calma i el joc que l’havien abandonat dijous contra Fabio Fognini i ha fet un passeig davant Richard Gasquet per a, en dues hores i quart i amb un 6-0, 6-1 i 7-5, col·locar-se en vuitens de final del torneig novaiorquès, una ronda en què s’enfrontarà dilluns al nord-americà Frances Tiafoe.

A la pista Arthur Ashe s’hi ha vist un Nadal radicalment diferent al que va sortir dijous contra l’italià. En cap moment hi ha hagut cap senyal que res, físic o mental, li pesés o l’angoixés. I ha resolt amb eficiència quirúrgica i amb un inici devastador, el tràmit contra Gasquet, un jugador veterà com ell, amb qui el tennista de Manacor té una bona amistat, però també un rècord demolidor.

Coneguts des de l’adolescència, Nadal ha guanyat el francès en els seus 18 partits, més que a cap altre jugador. És també el mateix nombre de vegades que Novak Djokovic s’ha imposat en els seus enfrontaments amb Gael Monfils. I no deu ser fàcil ser el de Béziers i sortir a enfrontar-se amb el balear amb l’historial que arrossega a l’esquena, tot i que parla de la seva dignitat l’esforç que ha intentat en el tercer set.

Notícies relacionades

Nadal s’ha mostrat satisfet per haver «apujat una mica el nivell», i ha reconegut la importància d’aquestes millores a mesura que avancen les rondes. I confiava que un partit com el que acabava de tancar davant Gasquet l’ajudi contra Tiafoe, un jugador que dividirà Ashe entre el seu amor per l’espanyol i per un representant local de les barres i estrelles.

«És un gran jugador, carismàtic i molt ràpid», deia el balear del nord-americà de 24 anys. Han jugat abans dues vegades i totes dues les ha guanyat Nadal, incloent-hi en els quarts de final a Austràlia el 2019. Però Tiafoe arriba amb mentalitat que és possible guanyar l’amo de 23 grans, quatre vegades campió a Nova York. «Soc un jugador diferent del 2019 i estic jugant molt millor», deia després de classificar-se el de Maryland. «Crec que ara puc guanyar-lo, definitivament aniré contra ell».