El Rayo frustra el debut de l’Espanyol a casa (0-2)

• El conjunt d’Andoni Iraola firma la cinquena victòria consecutiva contra els blanc-i-blaus amb gols d’Isa Palazón i Pathé Ciss

• Els dos equips van protagonitzar un primer temps molt inusual, amb dues expulsions en menys de 15 minuts

EFE / Alejandro García (Efe)

2

El Rayo Vallecano venç per tercer any consecutiu a l’RCDE Stadium, imposant-se per un contundent 0-2 i firmant un dels millors inicis de temporada del club, que ha puntuat en els dos primers partits, jugats tots dos a Barcelona.

Figueroa Vázquez va acabar sent el protagonista d’una primera part que no va fluir per les constants faltes. L’Espanyol va sortir disposat a trencar la ratxa de quatre partits sense guanyar contra el Rayo Vallecano, i va dominar i pressionar a dalt en els primers minuts, però l’agressivitat dels equips es va acabar apoderant del matx.

Florian Lejeune va ser expulsat per doble groga en tot just tres minuts. En la primera, per frenar Balliu en una contra, i en la segona, per colpejar Joselu en un xoc a l’aire, en què va deixar el braç estès. Fins al moment, era l’Espanyol qui tenia la pilota. Ho va tornar a intentar Joselu després d’una centrada de Darder, sent el quart xut dels blanc-i-blaus. Però la vermella a Sergi Gómez després d’un cop a la boca de l’estómac de Camello, va canviar el partit.

Les amonestacions, però, no s’havien acabat. Figueroa Vázquez va mostrar la targeta groga a Trejo després d’arribar tard a una jugada de Calero i cometre falta sobre el futbolista local. Poc després, Brian Oliván va colpejar Balliu al cap en un intent de protegir la pilota del córner. I després d’un primer temps protagonitzat per les faltes, Isi Palazón va marcar la diferència amb una jugada assajada. El jugador del Rayo va fer veure que picava una falta directa, però va fer una paret amb Unai per xutar, amb efecte, des de la frontal de l’àrea i marcar el primer gol del partit.

L’Espanyol no va sortir gens còmode després del descans. El gol de Palazón va afectar el joc que sí que va tenir en la primera part. Abans que l’equip de Diego Martínez reaccionés, el Rayo va marcar el segon. Álvaro García va assistir a Pathé Ciss, que va rematar a plaer al segon pal, complicant cada vegada més a l’Espanyol la possibilitat de remuntar. Va tenir una primera oportunitat Joselu, amb una rematada que va sortir alta, tot i que la més clara va ser la de Vinícius després d’una bona centrada de Darder.

El conjunt d’Andoni Iraola va frenar la superioritat mostrada en el segon temps, però no prou perquè l’Espanyol marqués. Després d’un córner dels locals, Falcao va poder fer el tercer. El ‘9’ dels madrilenys va tenir un un contra un davant Lecomte que va fallar. En la jugada posterior, Puado també va tenir un duel directe davant Dimitrievski, tornat a guanyar pel porter. El jugador de l’Espanyol va tenir una altra ocasió en el córner immediat, amb una rematada que va acabar anant al pal.

L’Espanyol va continuar intentant-ho en els últims minuts del partit, però no va poder emportar-se la victòria en el seu debut a casa, fins i tot amb un altre pal de Puado, el tercer de l’equip en el partit. El Rayo Vallecano va tornar a vèncer contra els blanc-i-blaus, firmant un dels millors inicis de temporada de la seva història i sumant la cinquena victòria consecutiva contra l’equip de Diego Martínez.