Equip local

La UE Cornellà jugarà a l’estadi de l’Espanyol

L’acord és per a tota la temporada i per complir els requisits de la federació espanyola

La UE Cornellà jugarà a l’estadi de l’Espanyol
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Cornellà i el RCD Espanyol han arribat a un acord per cedir el RCDE Stadium a la UE Cornellà per a la temporada 2022-2023. El conjunt del Baix Llobregat, que competeix a la Primera RFEF, no complia els requisits de la divisió al no disposar d’un terreny de gespa natural i una il·luminació artificial de competició d’un mínim de 600 luxs, entre altres coses.

Al conveni també hi apareixen altres propostes de col·laboració que «s’aniran implementant al llarg de la temporada», i per les quals l’Espanyol rebrà una compensació econòmica. El primer partit que disputarà la UE Cornellà al RCDE Stadium serà en la segona jornada de campionat contra l’Osasuna B, partit que servirà per ambientar-se a la seva nova casa per a aquesta temporada 2022-2023.

Noves normes Primera RFEF

La categoria de bronze del futbol espanyol, Primera RFEF, ha modificat els requisits per als clubs quant a instal·lacions mínimes per poder competir en la divisió. L’abril del 2022 la Federació Espanyola de Futbol va emetre un comunicat a tots els clubs de la categoria sobre les noves condicions que haurien de tenir els estadis per poder jugar. Només cinc de 39 equips es veien afectats per aquests canvis, la UE Cornellà n’és un, junt amb l’Unionistes, el Sant Sebastián de los Reyes, el Dux Internacional de Madrid i l’Andorra, aquest últim al pujar a Segona Divisió haurà d’adoptar més mesures.

El conjunt català, al mantenir-se en la categoria, s’havia d’ajustar als requisits de la Federació, el primer, tenir una capacitat mínima de 4.000 persones. L’estadi municipal on jugava l’UE Cornellà podia acollir un màxim de 1.500 persones, fet que suposa menys de la meitat del permès, així que era molt complicat poder fer unes reformes d’aquest nivell. D’altra banda, era imprescindible la gespa natural. Finalment, un altre dels requisits que no complia el conjunt català era la il·luminació de l’estadi, la RFEF demanava una lluminositat mínima de 600 luxs (lumen per metre quadrat), ja que si no és així, la retransmissió podria ser de baixa qualitat.

Les grans reformes que havia d’adoptar la UE Cornellà per poder jugar la temporada vinent eren inviables amb el poc temps d’antelació que disposaven, i van optar per demanar a l’Espanyol el seu estadi, que es troba a escassos metres de l’estadi municipal, on juga el Cornellà.

L’ajuda d’un gran

Notícies relacionades

El RCD Espanyol ja va ajudar la UE Cornellà en una ocasió, quan es va enfrontar al Reial Madrid en Copa del Rei l’any 2014. Per al partit de tornada, en terres catalanes, l’Espanyol va cedir el seu estadi al Cornellà perquè poguessin acudir més aficionats a l’estadi, i d’aquesta manera apreciar un matx històric amb un gran del futbol espanyol.

En el comunicat que ha emès el club periquito, anunciant la cessió de l’estadi, s’han mostrat predisposats a l’hora d’ajudar «un club veí». Des de l’entitat creuen que les bones relacions amb l’Ajuntament i la UE Cornellà ajudaran les tres parts a créixer socialment i esportivament, per aquesta raó, l’Espanyol sempre s’ha actuat amb la bondat d’ajudar.