Campionat d’Europa

Fernando Díaz del Río aconsegueix la medalla de plata en el solo tècnic dels Europeus de natació

El nedador canari de 19 anys acaba segon en una prova que només ha comptat amb tres participants

Fernando Díaz del Río aconsegueix la medalla de plata en el solo tècnic dels Europeus de natació

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

L’espanyol Fernando Díaz del Río ha fet història en els Europeus de Roma després de penjar-se aquest divendres la medalla de plata a la final de solo tècnic de la categoria masculina, que ha debutat a la capital italiana en el programa oficial d’uns Campionats d’Europa absoluts.

Una medalla que el jove nedador canari, de 19 anys, ja tenia assegurada abans de saltar a la piscina del Foro Italico, ja que aquesta primera final continental de solo masculí ha comptat únicament amb només tres participants.

Circumstància que no ha impedit Díaz del Río, que aquest curs ja ha aconseguit l’or tant en la rutina tècnica com en la lliure a la Superfinal de les Sèries Mundials de la FINA disputada el maig passat a Atenes, on va mostrar el millor del seu repertori.

Sota els acords de la cançó ‘Dream on’ d’Aerosmith el nedador del CN Las Palmas ha firmat un brillant exercici en què s’han barrejat a la perfecció els elements de força amb moments en què l’espanyol ha pogut mostrar tota la seva capacitat interpretativa.

I és que avui, com diu la lletra del grup nord-americà, era un dia per somiar, al veure feta realitat la possibilitat de veure, per primera vegada, els homes lluitar per les medalles en la modalitat individual en una gran competició internacional.

Potser per això Fernando Díaz del Río no ha pogut amagar l’emoció al sentir el veredicte dels jutges, que han qualificat l’actuació del canari amb una puntuació de 79,4951.

Una nota insuficient per superar l’italià Giorgio Minisini, que amb una valoració de 85,7033 punts s’ha convertit en el primer campió continental en la modalitat individual masculina.

El nedador transalpí, que ja va aconseguir dos ors en la categoria mixta en els Mundials de Budapest formant parella amb Lucrezia Ruggiero, ha captivat els espectadors i jutges amb un emotiu exercici amb què ha mirat de conscienciar de la necessitat de preservar els ecosistemes marins.

La medalla de bronze ha sigut per al serbi Ivan Martinovic que amb una puntuació de 58,8834 ha completat un podi que ja és història de la natació artística.

Notícies relacionades

Podi a què Fernando Díaz del Río mirarà de tornar a pujar dissabte vinent en la final de la rutina lliure en què s’afegirà un nou competidor, el francès Quentin Rakotomalala.

Un pas més cap a la plena integració dels homes en la natació artística, un esport que ha deixat clar aquest divendres a la capital italiana que no entén de gèneres.

Temes:

Natació