Natació

Mireia Belmonte lidera l’equip espanyol en els Europeus de Roma

La delegació espanyola acudeix a la capital italiana amb 22 representants després de la grisa actuació en els Mundials de Budapest

Mireia Belmonte lidera l’equip espanyol en els Europeus de Roma

EFE

3
Es llegeix en minuts

La natació espanyola mirarà de rescabalar-se a partir d’aquest dijous de la grisa actuació que va protagonitzar en els Mundials de Budapest –en els quals no va aconseguir cap plaça de finalista– en uns Europeus de Roma en els quals Mireia Belmonte liderarà el nombrós equip espanyol.

Tot i que Belmonte no va aconseguir el bitllet per a l’Europeu en els Campionats d’Espanya disputats a l’abril a Torremolinos, una cita que la catalana va afrontar amb poques setmanes de preparació, la direcció tècnica de la Federació Espanyola (RFEN) va decidir incloure-la entre els 22 nedadors, 11 dones i 11 homes, que competiran a la capital italiana.

Els Jocs

«La Direcció de l’Equip Nacional ha decidit incorporar la campiona olímpica Mireia Belmonte a l’equip a fi d’ajudar en la progressió de competicions i objectius que el portin fins a París 2024, els seus cinquens Jocs Olímpics, amb l’ambició d’aconseguir, una vegada més, la glòria olímpica», va indicar el director nacional de Rendiment de la RFEN, l’irlandès Sean Kelly.

L’aposta respon a la progressió de Belmonte, que, malgrat no acostar-se encara a les seves millors marques, ha anat transmetent cada vegada més bones sensacions durant la temporada, com va demostrar el seu triomf a la final dels 200 estils en els Campionats d’Espanya disputats a finals de juliol a Sabadell.

32 anys al novembre

De fet, Mireia Belmonte, que complirà 32 anys al novembre, serà la nedadora espanyola que comptarà amb el programa més complet, ja que apareix inscrita en cinc proves 200 i 400 estils; 100 i 200 papallona i 400 lliure–. Qui no viatjarà a Roma serà Hugo González, guanyador d’un or –200 estils-, una plata –100 esquena– i un bronze –50 esquena– en els Europeus de Budapest 2021, que després de competir en els passats Mundials «va consensuar» amb la direcció tècnica de la Federació la seva absència de la màxima cita continental després d’una duríssima temporada.

«No ha sigut una decisió fàcil, però al final no estaré en els Europeus. Tornarà el moment de competir, però ara és moment de descansar. Tot i així, els nostres objectius no canvien per a les pròximes temporades. Parem en boxes només per canviar pneumàtics», va explicar González, que serà l’únic dels nou nedadors espanyols participants en els Mundials de Budapest al juny que no competirà en els Europeus de Roma.

Més figures

Notícies relacionades

Una cita en la qual Espanya podrà comptar amb Joan Lluís Pons, que, malgrat que va aconseguir la classificació per nedar a la capital hongaresa, va renunciar a participar en els Mundials per «motius acadèmics». Pons, quart en els 400 estils en els Mundials de Gwangju 2019, serà una de les principals cartes de l’equip espanyol, igual que el jove Nicolás García, finalista en els 200 esquena en els Jocs de Tòquio.

Nico García, que aquesta temporada entrena i competeix als Estats Units a les ordres de Sergi López a la Universitat de Virginia Tech després de no aconseguir el bitllet per als Mundials de Budapest, competirà a Roma en les tres proves d’esquena. Si Joan Lluis Pons i Nicolás García es perfilen com les principals opcions de l’equip espanyol en la categoria masculina, en la femenina, a més de Mireia Belmonte, la delegació espanyola confia en la capacitat competitiva de la veterana Jessica Vall. L’experimentada nedadora del Sant Andreu serà un exemple a seguir per a joves promeses com Alba Vázquez, campiona del món júnior dels 400 estils l’any 2019, o Carmen Weiler, de 17 anys, que nedarà els 50, prova en la qual es va coronar campiona d’Europa júnior el 2021, 100 i 200 esquena.