Querella per impagament

Demanden Eto’o per no pagar més de 72.000 euros de manutenció a la seva filla

Aquesta querella s’ha presentat després de reclamar per via judicial el pagament per dos anys de manutenció endarrerits

Demanden Eto’o per no pagar més de 72.000 euros de manutenció a la seva filla

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

La jove de 22 anys Erika Do Rosario Nieves, declarada el febrer passat legalment filla de l’exfutbolista camerunès Samuel Eto’o, ha presentat una querella contra ell per l’impagament de més de 72.000 euros de pensió alimentària, que, en el cas de prosperar, podria suposar una pena de presó.

Segons ha explicat a EFE el seu advocat, el sevillà Fernando Osuna, la querella s’ha presentat després de reclamar per via judicial el pagament de dos anys de manutenció endarrerits, després de diversos intents infructuosos de posar-se en contacte amb el jugador, per la qual cosa reclama que «sigui condemnat per un delicte d’impagament de pensió d’aliments».

El lletrat ha afegit que «l’economia de la filla és molt feble, mentre que el seu pare viu a tot luxe», per la qual cosa ha presentat la demanda al jutjat de primera instància número 83 de Madrid, el mateix que va determinar la paternitat d’Eto’o després de declarar-se el camerunès en rebel·lia i no atendre les proves presentades en contra seu.

Erika Do Rosario Nieves va presentar el 2018 una demanda perquè li fos reconeguda la paternitat de l’exfutbolista, que va conèixer la seva mare, Adileusa, en una discoteca de Madrid el 1997, quan el jugador militava en el CD Leganés, després de presentar-los un amic comú.

Tot i que la demanda es va presentar el 2018, la pensió de manutenció es va concedir en una vista breu celebrada el 2020, que és el que ara es reclama.

Segons explica, la mare de la jove va comunicar el febrer del 1998 al jugador que estava embarassada i aquest «li va dir que actuaria de forma responsable respecte al fill comú, tot i que preferia que no tingués al nen».

Ha afegit que «durant l’embaràs va intentar comunicar amb el futur pare, però aquest no va contestar a les seves trucades ni als seus correus» i el va avisar mitjançant un missatge telefònic que estava a punt de donar a llum, sense obtenir resposta per la seva banda.

Notícies relacionades

La nena va néixer el 1999 a l’hospital de la Fundació Alarcón de Madrid, quan el futbolista militava a l’RCD Espanyol, sense que el jugador la reconegués en cap moment.

Per tirar endavant el procés, la jove va aportar proves biològiques que avalaven el seu testimoni, cosa que va fer que el jutge admetés la demanda, tot i que Eto’o mai va atendre els requeriments del jutjat.