Waterpolo

Itàlia es venja d’Espanya i l’aparta de la final de la Lliga Mundial

Tamas Vasvari / Efe

1

La selecció italiana de waterpolo va vèncer aquest dimarts la selecció espanyola en les semifinals de la Lliga Mundial i es va venjar d’ella després de perdre l’última final del Mundial.

Itàlia va començar el partit amb ganes de venjar-se d’Espanya, després de perdre la final del Mundial, i es va posar 2-0 al marcador. Abans del final de primer quart, Espanya es va reposar i va igualar el marcador.

Les dues seleccions van inaugurar el segon quart amb moltes ganes i intensitat, tot i que amb poca precisió de cara a porta. Itàlia va ser superior a Espanya i va marxar guanyant 5-3 al descans, amb un parcial de 3-1.

Els dos últims quarts van estar molt igualats, amb la selecció espanyola intentant acostar-se al marcador i amb la selecció italiana que no deixava de marcar a la contra. A falta de dos minuts i 12 segons, la selecció dirigida per David Martín, va aconseguir portar l’empat al marcador.

Els minuts finals van ser d’infart, les dues seleccions es van deixar la pell per aconseguir la victòria. Finalment, Itàlia va anotar el 9-8 al marcador a falta d’un minut i 45 segons i va passar a la final de la Lliga Mundial.

Amb aquesta derrota, la selecció espanyola posa fi a una tremenda ratxa de victòries. Només Montenegro, en l’últim partit de la fase de grups, va plantar cara als homes de David Martín.

Per la seva banda, Itàlia es venja amb aquesta victòria després de perdre, fa tot just un mes, exactament el 3 de juliol, la final del Mundial contra Espanya en els penals, en un partit que va acabar 14-14.