Fórmula 1

Carlos Sainz aconsegueix la primera ‘pole’ de la seva carrera

  • El pilot madrileny, que a Silverstone compleix 150 grans premis en la classe reina, obrirà la graella per davant de Verstappen i Leclerc. En una batalla passada per aigua, Fernando Alonso ha intentat repetir la seva gesta del Canadà, però ha hagut de conformar-se amb la setena posició.

Carlos Sainz aconsegueix la primera ‘pole’ de la seva carrera

REUTERS/Molly Darlington

4
Es llegeix en minuts

Després de la brillant final a Mont-real, on va posar sota pressió Max Verstappen però va haver de conformar-se amb el segon lloc al podi, Carlos Sainz ha donat un altre cop d’efecte aquest dissabte en l’històric circuit de Silverstone. Quan tots donaven per fet que l’actual campió anava a anotar-se la seva tercera pole de la temporada, el pilot madrileny de Ferrari ha sorprès amb una última volta perfecta, en condicions extremes, i ha aconseguit la primera ‘pole’ de la seva vida a la Fórmula 1 en un cap de setmana en què precisament compleix el seu gran premi número 150 a la categoria reina. Aquest diumenge el madrileny obrirà la graella escortat per Verstappen i Xals Leclerc, amb Alonso en setena posició.

Fa un any, a l’última edició del Gran Premi de la Gran Bretanya, Max Verstappen va acabar a l’hospital arran d’una agressiva maniobra de Lewis Hamilton, que el va llançar de la pista en la rapidíssima i cèlebre corba Copse. Aquest diumenge (DAZN, 16.00 hores), el campió de Red Bull tindrà una oportunitat per rescabalar-se i sortir de Silverstone banyat en xampany, sempre que aconsegueixi rematar la carrera per ampliar el seu avantatge ja important en el Mundial, que lidera amb 46 punts sobre el seu company Sergio Pérez i 49 respecte a Charles Leclerc (Ferrari). Però una vegada més, com ja va passar fa dues setmanes al Canadà, Sainz espera complicar-li les coses tant com pugui. Després de la primera ‘pole’, la primera victòria està per caure.

Q1: Arrencada passada per aigua

La sessió ha arrencat sota una intensa pluja que ha convertit la pista de Silrvestone en un ‘llac’, sense gairebé visibilitat per l’esprai i amb moltíssim risc per als que s’han arriscat a completar una tornada en aquestes condicions. En pocs minuts l’asfalt s’ha anat assecant i Leclerc s’ha situat com el més ràpid amb els pneumàtics intermedis i Sainz ha sigut més conservador (7è), mentre Alonso buscava la seva tornada per sortir de la zona d’eliminació a Q1.

Verstappen, que divendres va tenir problemes de ‘set up’, ha fet un enorme salt pel que fa a potència aquest dissabte i ja ha liderat els tercers lliures amb una superioritat aclaparadora. En la crono ha continuat empenyent i no ha trigat a recuperar la primera posició (1.39.129), per davant de Hamilton i els dos Ferrari. Alonso ha superat la primera tria amb menys solvència del que esperava (10è) i han caigut eliminats Albon, Magnussen, Vettel, Mick Schumacher i Stroll.

Q2: Ensurt de Max 

La tònica ha continuat i després d’un primer atac de Leclerc per situar-se al capdavant, Verstappen i Hamilton han tornat a superar la tornada ràpida del monegasc, mentre Sainz seguia a mig segon del seu company. La pluja ha tornat a aparèixer i ningú ha aconseguit millorar en cap sector en el tram final. Fins i tot Verstappen ha comès un lleu error, tot i que ha controlat el seu RB18 per acabar davant sense més sobresalts i a l’espera de la decisiva batalla per la ‘pole’.

Alonso ha tret rèdit a la seva tornada inicial, que l’havia deixat setè, per tornar a accedir a Q3, al contrari que el seu company Esteban Ocon, que se n’ha quedat fora al costat de Gasly, Bottas, Tsunoda i Ricciardo.

Q3: Sainz, històric 

La Q3 ha començat amb un nou avís de ‘tempesta’ al radar i encara bastanta aigua a la pista, cosa que obligava els pilots a anar a totes des del primer intent. Verstappen, llançat, ha fet una virolla però n’ha sortit ben deslliurat. La primera referència l’ha marcat Alonso, que en condicions extremes ha aconseguit ser 3 segons més ràpid que els seus perseguidors directes. L’asturià, que al Canadà fa dues setmanes ja va fer ‘màgia’ amb l’Alpine per assegurar-se la primera fila de graella, ha intentat repetir la gesta, tot i que ha hagut d’avortar la seva última volta i ha acabat setè.

Notícies relacionades

La ‘pole’ s’ha decidit en un últim minut d’autèntic infart i en circumstàncies molt difícils. I Carlos Sainz ha aconseguit sorprendre els seus rivals per conquerir la seva primera ‘pole’ a la Fórmula 1.

«Ha sigut una tornada bona però amb l’aigua a la línia era molt fàcil perdre el cotxe. No pensava que fos una tornada especial ni que fos suficient per a la pole. El ritme és allà, si tenim el que mostrem en els Lliures 2 podem tenir les nostres opcions en carrera però segur que Max i Charles em pressionaran», ha comentat Carlos encara sense arribar a assimilar el seu èxit, que el converteix en el primer ‘poleman’ espanyol des d’Alonso al GP d’Alemanya 2012.