Els Mundials de natació

La parella espanyola acaba cinquena en la final del duo lliure

La selecció masculina de waterpolo arrossega Sud-àfrica en el seu segon partit del torneig (28-2)

La parella espanyola acaba cinquena en la final del duo lliure

Tomas Kovacs / Efe

2
Es llegeix en minuts

La parella espanyola formada per Alisa Ozhogina i Iris Tió s’ha classificat aquest dijous cinquena en la final de duo lliure d’artística dels Campionats del Món de natació que es disputen a Budapest, en la qual el podi el van ocupar els equips de la Xina, d’Ucraïna i d’Àustria.

A ritme de flamenc, Alisa Ozhogina, sevillana d’origen rus, i la barcelonina Iris Tió van acabar cinquenes amb 90,6667 punts, a 0,6666 de les quartes, les italianes Linda Cerruti i Costanza Ferro i a 2,3333 de les germanes austríaques Ana-Maria i Eirini Alexandri (92,800), que van ocupar el tercer esglaó del podi. El duo espanyol va quedar cinquè en la preliminar de dimarts i aquest dijous ha complert el seu objectiu d’arribar i fins i tot superar els 90 punts.

Les bessones xineses Liuyi i Qianyi Wang es van penjar la medalla d’or amb 95,5667 punts, 1,4000 més que les medallistes de plata, les també germanes ucraïneses Matina i Vladislava Aleksiiva (94,1667).

Al matí, l’equip espanyol va acabar en tercera posició les preliminars de la modalitat ‘highlight’, per darrere d’Ucraïna i d’Itàlia, de la qual només els separen tres dècimes. Les ucraïneses es van destacar amb 94,2333, seguides de les italianes amb 91,6667 i de les espanyoles amb 91,3667. Aquesta modalitat es va incorporar als Mundials en l’edició de 2019 i és la dona més llibertat a les nedadores per incorporar elements artístics.

«A la final podem recuperar aquestes tres dècimes i més», va assegurar la nedadora Paula Ramírez, segons la Federació Espanyola.

Exhibició en waterpolo

Notícies relacionades

La selecció masculina de waterpolo va saldar amb una altra golejada el seu segon partit al vèncer la sud-africana per 28-2 en Sopron i hauria de jugar-se el liderat del grup c i l’accés directe als quarts de final aquest dissabte contra la italiana, tot i que el seu partit contra el Canadà previst per a aquesta nit ha sigut suspès per diversos positius per covid-19 en el quadro nord-americà i encara es desconeix com el resoldrà la FINA. Álvaro Granados va liderar l’atac de l’equip espanyol amb sis gols.

En la natació en línia, l’australiana de 18 anys Mollie O’Callaghan es va imposar a la final dels 100 lliures (52.80) després de superar en el segon cinquanta la sueca Sarah Sjöström (52.80) i la nord-americana Torri Huske (52.92). En els 200 braça, el triomf va ser per a la nord-americana Lilly King (2.22.41), que va superar l’austríaca Jenna Strauch (2.23.04) i la nord-americana Kate Douglas (2.23.20).