BARCELONA-KIEL (34-30)

El Barça es classifica per a la final de la Champions d’handbol

Un gran Aleix Gómez (12 gols) va encapçalar la victòria dels blaugranes, que buscaran el segon títol consecutiu

@FCBhandbol

2

El Barça s’ha classificat per a la final de la Champions després d’imposar-se al Kiel per 34-30. El conjunt blaugrana va anar de menys a més en la semifinal europea i aspira a convertir-se en el primer club a aconseguir dos campionats consecutius des que es va implantar el format de final four. L’equip, que ja té en el seu palmarès 10 títols d’aquesta competició, s’enfrontarà aquest diumenge (18 h.) a la final al Kielce, que va guanyar el Vezsprém per 34-37.

Ortega no es va equivocar en la prèvia al dir que no hi havia favorits per aquesta final four. Prova d’això van ser les dues semifinals, que es van decidir per marcadors ajustats al Lanxess Arena. El Kiel no es va permetre cedir en el primer temps, i el Barça va resistir a l’efectivitat (d’un 86% en la primera part) i solidesa del seu rival.

L’actuació de Gonzalo Pérez de Vargas va ser diferencial, fins i tot va parar dos penals, per mantenir els blaugranes en igualtat de condicions en els primers 10 minuts, en què van estar més apagats que el rival, que assetjava contínuament la porteria blaugrana. De fet, tot i que la diferència sempre va ser d’un punt, el Barcelona no es va posar per davant fins al minut 17, amb el 9-10.

Aleix Gómez i Dika Mem van demostrar per què estan entre els tres millors golejadors de la Champions. El 20 blaugrana es va acostar a la perfecció en els primers 30 minuts del matx. Vuit oportunitats de gol de les quals en va marcar set. En el primer temps, la igualtat va regnar, no hi va haver mai una diferència de més de dos gols, però el marcador es va acabar decantant a favor dels blaugranes amb un 18-19 amb el xiulet del descans.

En la represa, el Barça va fer un pas cap endavant i va imposar la superioritat que no va aconseguir en el primer temps, posant-se cinc gols per sobre durant gairebé tot el segon temps. Un cop més, les actuacions d’Aleix Gómez i Gonzalo van ser transcendentals per accedir a la tercera final consecutiva. En el minut 34 de partit, una parada del porter amb el peu va impedir que l’equip que dirigeix l’exblaugrana Jicha els igualés, i a partir d’aquí va començar a despuntar el conjunt d’Ortega. Igual d’important va ser la seva acció a set minuts del final, en què el capità va tornar a ser diferencial. Va parar una segona pena màxima després de l’expulsió de Ben Ali amb un 26-32 al marcador.

El Kiel no va aconseguir tenir l’efectivitat dels primers minuts i va acumular més de cinc minuts sense marcar en aquest segon temps. Lluny va quedar la insistència mostrada en el primer temps, en què hi va haver més d’un gol per minut. I tot i que va aconseguir retallar distàncies i posar-se a tres dianes del Barça, no n’hi va haver prou per eliminar-lo de la Champions. El Barça va saber resistir aquesta última envestida i va derrotar 30-34 els campions del 2020.