El Barça somia revalidar el títol en la ‘final four’ de Colònia

El Barça somia revalidar el títol en la ‘final four’ de Colònia

FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça es juga aquest dissabte contra el Kiel alemany (18 h, Dazn) al Lanxess Arena de Colònia el pas a la final de la Lliga de Campions i també la possibilitat de fer història i convertir-se en el primer equip que encadena dos títols consecutius des de la implantació del format de ‘final four’ fa 12 anys. L’altra semifinal la disputaran el Vezsprem hongarès i el Kielce polonès (15.15 h) i els guanyadors s’enfrontaran diumenge a la tarda (18h).

Després d’una irregular primera part de la temporada, amb alguns alts i baixos i lesions, l’equip que dirigeix Carlos Ortega arriba a Colònia amb tota la plantilla disponible i excel·lents sensacions després de sumar, fa 12 dies, la Copa Asobal i d’imposar-se fa una setmana, en un amistós de nivell a Eslovènia, al Celje. Dos dels seus jugadors, l’extrem Áleix Gómez i el lateral francès Dika Mem, màxim golejador de la Champions aquesta temporada amb 90 gols, formen part de l’equip ‘All Star’ de la Lliga de Campions i estan inclosos en el set ideal de la temporada 2021-2022, segons va anunciar a Colònia la Federació Europea d’Handbol (EHF).

 El Kiel, dirigit per l’exjugador blaugrana Filip Jicha, afronta la cita europea en una situació complicada per l’absència de dos dels seus jugadors fonamentals.  El central noruec Sander Sagosen es va fracturar el turmell esquerre en el partit de Bundesliga el dia 5 de juny contra l’Hamburg i estarà fora de les pistes entre sis i vuit mesos. Tampoc hi serà el pivot alemany Hendrik Pekeler, que es va trencar el tendó d’Aquil·les del peu esquerre, una baixa que ha obligat el club alemany a reforçar-se a última hora amb el noruec Bjarte Myrhold.

Notícies relacionades

«És veritat que tinv dues baixes importants, admet el capità blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas, «però aquest és un esport col·lectiu. Nosaltres també vam tenir un problema de llarga durada amb Ludovic Fabregas i sense ell també vam ser capaços de jugar bé». El porter blaugrana destaca en el Kiel la figura del porter danès Niklas Landin. «En la final contra ells el 2020 va jugar una gran segona part. Ho ha guanyat tot i la seva experiència fa que sigui molt complicat batre’l», concreta.

El Barça lidera el rànquing de més nombre de títols de Lliga de Campions amb deu en total de 15 finals. Li segueixen el Kiel, amb quatre títols en vuit finals, el Kielce, amb un títol en una final i el Veszprém, amb cap títol en quatre finals.

Temes:

Handbol Barça