Reacció d’un grup de damnificats

Simone Biles i altres víctimes de Larry Nassar presenten una demanda milionària contra l’FBI

  • Acusen l’agència de no haver actuat contra ell malgrat que en coneixia els antecedents per agressió sexual a altres dones i gimnastes

jcarmengol41920255 larry nassar listens as lead prosecutor angela povilaitis ma180205163543

jcarmengol41920255 larry nassar listens as lead prosecutor angela povilaitis ma180205163543 / Matthew Dae Smith

2
Es llegeix en minuts

Un grup de víctimes del metge esportiu Larry Nassar, entre elles la medallista olímpica Simone Biles, han presentat una demanda conjunta exigint una indemnització milionària a l’FBI per no haver actuat contra ell malgrat que en coneixia els antecedents per agressió sexual a altres dones i gimnastes.

«És hora que l’FBI reti comptes», ha dit la gimnasta nord-americana Maggie Nichols, una de les 90 persones, com les medallistes olímpiques Aly Raisman i McKayla Maroney, que han demandat Nassar a través de la firma d’advocats de Manly, Stewart & Finaldi, informa la cadena CBS.

«Si simplement l’FBI hagués fet la seva feina, Nassar hauria sigut detingut abans que tingués l’oportunitat d’abusar de centenars de nenes, incloent-me a mi», ha lamentat Samantha Roy, antiga gimnasta de la Universitat de Michigan.

Sense càrrecs

El Departament de Justícia dels Estats Units va informar a l’estiu que no presentaria càrrecs penals contra els agents de l’FBI que van menysprear les denúncies d’assetjament i abús sexual, tot i que posteriorment va reconèixer que tots dos havien violat les normes de l’agència.

Un any abans, les estrelles de la gimnàstica olímpica dels Estats Units Simone Biles, McKayla Maroney, Maggie Nichols i Aly Raisma van denunciar davant el Comitè Judicial del Senat que l’FBI havia fet «la vista grossa», i va permetre que un abusador quedés lliure durant més d’un any i continués perpetrant els seus crims.

Més de 250 dones i nenes

Notícies relacionades

Nassar està acusat d’haver abusat de més de 250 dones i nenes mentre exercia la medicina. L’FBI tenia constància des del 2015 de les primeres denúncies, però l’escàndol es va fer públic després d’una investigació del diari ‘The Indianapolis Star’. Dos anys després va ser condemnat a 60 anys de presó per delictes d’assalt, agressió sexual, pornografia infantil i manipulació de proves.

La Universitat Estatal de Michigan, a la qual es va acusar també de no haver fet prou per detenir els abusos, va acordar pagar 500 milions de dòlars a més de 300 dones i nenes que van ser agredides. L’equip nacional de gimnàstica dels Estats Units i el Comitè Olímpic i Paralímpic van arribar a un acord similar amb les afectades per valor de 380 milions de dòlars.