Única candidata

Beatriz Álvarez, proclamada primera presidenta de la Lliga de Futbol Femení

L’exdirectora d’Esports d’Astúries ha sigut l’única capaç de reunir els avals necessaris per presentar candidatura i governarà l’LPFF al costat de Rubén Alcaine, designat vicepresident

Beatriz Álvarez, proclamada primera presidenta de la Lliga de Futbol Femení
2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

Beatriz Álvarez Mesa ha sigut designada aquest dilluns com a nova presidenta de la Lliga Professional de Futbol Femení (LPFF), després de ser l’única capaç de reunir els avals necessaris per presentar-se al procés electoral per dirigir la nova competició. Rubén Alcaine exercirà de vicepresident.

El Consell Superior d’Esports ha anunciat la proclamació «provisional», realitzada per l’LPFF, després que divendres s’esgotés el termini per presentar candidatures vàlides.

Cada aspirant havia de reunir l’aval d’almenys quatre dels 16 clubs que aquesta temporada han competit en la Primera Iberdrola, l’últim any en què la màxima competició de futbol femení d’Espanya ha estat sota la tutela i organització de l’RFEF.

De les quatre precandidates, totes elles dones (tal com pretenia el Govern), només Álvarez ha reunit els avals (nou, segons apunten diverses fonts). María Tato, Maria Teixidor i Ainhoa Tirapu han quedat fora de la carrera.

Desenllaç previst

D’aquesta manera es dona el desenllaç previst des que el 5 d’abril passat se sabés que Álvarez era l’aposta de la majoria de clubs de la categoria. En el seu entorn comptaven a recopilar 12 dels 16 avals, si bé se n’han anotat menys dels previstos.

Álvarez va ser futbolista i entrenadora, a més de presidenta de l’Oviedo Moderno (actualment integrat al Reial Oviedo) entre el 2009 i el 2018, acreditant amb això una àmplia experiència en el futbol femení. A la seva feina en el futbol se suma el seu paper en la política, després d’entrar al Govern asturià en l’última legislatura, sota la presidència del socialista Adrián Barbón.

De fet, Álvarez va ser directora general d’Esports del Principat d’Astúries fins fa un parell de setmanes, quan va ser rellevada per Aida Nuño. Càrrec que ha abandonat per posar-se al capdavant de l’LPFF.

Álvarez també forma part de la comissió directiva del Consell Superior d’Esports i va ser, per tant, una de les persones que van aprovar els estatuts que regiran la competició que dirigirà a partir de les pròximes setmanes.

Alcaine, vicepresident

Al costat d’Álvarez, també ha sigut designat el nou vicepresident de la competició. El càrrec l’ocuparà Rubén Alcaine, fins ara president de l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) i directiu històric del futbol femení espanyol, amb molts anys d’experiència al capdavant del Saragossa.

Notícies relacionades

La junta directiva es completarà amb representants de cinc clubs, que seran elegits en una assemblea la celebració de la qual està prevista el 7 de juny vinent. A partir de llavors, s’activaran dos processos importants: les negociacions amb els sindicats per a un nou conveni col·lectiu i la venda dels drets televisius.

Aquest últim apartat tindrà una peculiaritat, ja que, com ha avançat aquest diari, la nova Llei Audiovisual blindarà l’«interès general» de la nova competició. Una categorització que implica que almenys un partit per jornada d’LPFF s’haurà d’emetre en televisió en obert.