Seleccions

Rangnick, nou seleccionador d’Àustria

L’actual entrenador del Manchester United ha sigut presentat com a nou seleccionador en un acte celebrat a Viena

Rangnick, nou seleccionador d’Àustria

EFE

1
Es llegeix en minuts

Segueixen els moviments de banqueta de cara a la temporada que ve. Fa uns dies el Manchester United anunciava la contractació de Ten Hag, actual entrenador de l’Ajax, per a la temporada que ve i aquest divendres Ralf Rangnick, actual posseïdor del càrrec a Old Trafford, ha sigut presentat com a nou seleccionador d’Àustria. L’alemany s’asseurà per primera vegada a la banqueta austríaca el 3 de juny davant Croàcia en un partit de Lliga de Nacions.

Notícies relacionades

Rangnick ha firmat un contracte de dos anys amb la Federació de Futbol d’Àustria (ÖFB) i compaginarà fins al final de l’actual temporada la feina al Manchester United amb la selecció austríaca. Segons la Federació, en cas que l’equip austríac es classifiqui per a la pròxima Eurocopa a Alemanya 2024, el contracte preveu una extensió automàtica d’uns altres dos anys de cara al Mundial del 2026 als Estats Units, el Canadà i Mèxic.

Rangnick, de 63 anys, substitueix en el càrrec al també alemany Franco Foda, que si bé va aconseguir classificar l’equip alpí per a l’Eurocopa del 2020, jugada per la pandèmia un any després, no va aconseguir portar als austríacs al Mundial de Qatar el 2022. Segons destaca la premsa austríaca, el nou seleccionador és considerat com l’«arquitecte» de l’èxit actual del Red Bull Salzburg. Com a director esportiu va canviar a partir del 2012 la manera de jugar del Red Bull, que des d’aleshores ha guanyat nou lligues consecutives i va arribar aquest any als vuitens de final de la Champions.