Futbol femení

Horari i on veure l’Escòcia-Espanya femení que pot valer l’accés al Mundial 2023

La selecció espanyola aconseguirà el passaport si guanya les seves rivals escoceses

Horari i on veure l’Escòcia-Espanya femení que pot valer l’accés al Mundial 2023

RFEF

1
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola femenina de futbol s’enfronta a Escòcia a Glasgow amb el bonic objectiu de segellar l’accés al Mundial de l’any 2023 que es disputarà a Austràlia i Nova Zelanda, una cosa que aconseguirà amb una victòria. En cas d’imposar-se al seu rival, les de Jorge Vilda aconseguirien el bitllet matemàtic per a la rellevant cita per tercera vegada en la seva història, que al seu torn seria la tercera consecutiva. Van caure en la fase de grups al Canadà 2015 i als vuitens de final davant els Estats Units a França 2019.

Abans del duel Espanya acumula 15 punts per deu del seu rival. Així doncs, sumar-ne divuit convertiria en un mer tràmit els dos partits restants a casa davant Hongria i Ucraïna.

L’optimisme

No obstant, més enllà que l’objectiu primordial és fer els deures, les jugadores volen també donar continuïtat als excel·lents resultats que han aconseguit fins ara en la fase de classificació, en què han sumat 43 gols a favor i cap en contra.

El resultat obtingut en la primera volta convida en aquest cas a l’optimisme, ja que l’equip es va imposar per 8-0 a Sevilla el 30 de novembre amb un doblet d’Amariur Sarriegi, un altre d’Aitana Bonmatí i els gols de Mariona Caldentey, Alexia Putellas, Jenni Hermoso i Esther González.

Aquesta va ser l’única derrota concedida pel combinat escocès que dirigeix actualment l’espanyol Pedro Martínez, exentrenador del Rayo Vallecano, l’Arsenal i el Bordeus. A més, van empatar a casa davant Ucraïna i compten la resta dels duels per victòries.

El partit es podrà veure en directe a través de Teledeporte, a partir de les 20.30 hores.

Alineacions probables:

Escòcia: Alexander; Beattie, Corsie, Howard, Doherty; Murray, Cuthbert, Weir; Ross, Harrison i Evans.

Espanya: Paños; Batllé, Pereira, Paredes, Ouahabi; Aleixandri, Bonmatí, Putellas; Sarriegi, Lucía García i Hermoso.

Notícies relacionades

Àrbitre: Esther Staubli (SUI).

Estadi: Hampden Park.