Tennis

Alcaraz acaba amb la maledicció espanyola a Miami i guanya el seu primer Masters 1000

El murcià es converteix en el tennista més jove de la història a coronar-se en aquest torneig després de superar a la final el noruec Ruud (7-5, 6-4).

Alcaraz acaba amb la maledicció espanyola a Miami i guanya el seu primer Masters 1000
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

S’ha acabat la maledicció del tennis espanyol masculí a Miami. Carlos Alcaraz va aconseguir el que no havien pogut fer abans ni el seu ídol Rafael Nadal, en cinc ocasions, ni David Ferrer, Carles Moyà i Sergi Bruguera des de la creació del torneig el 1985. Als 18 anys i 11 mesos el tennista d’El Palmar ha conquistat el seu primer gran torneig després de vèncer el noruec Casper Ruud per 7-5 i 6-4. 

Un triomf que converteix el genial tennista murcià en el campió més jove a guanyar el títol a Miami, superant un tal Novak Djokovic, que tenia el rècord des del 2007, i en el tercer jugador d’aconseguir-ho en un torneig de categoria Masters 1000, amb 18 anys i 11 mesos, després del nord-americà Michael Chang, que ho va aconseguir a Toronto (1990), amb 18 anys i 5 mesos, i de Nadal, que ho va fer a Montecarlo (2005), amb 18 anys i 10 mesos.

Felicitació de Nadal

I un dels primers a felicitar-lo va ser Nadal des de les xarxes socials. «Moltes felicitats Carlitos pel teu triomf històric a Miami, el primer de tants que vindran, segur», li va dir el tennista mallorquí, que va seguir el partit des de Manacor, on es recupera de la lesió a les costelles que li impedirà jugar a Montecarlo i Barcelona, on Alcaraz arribarà d’aquí dues setmanes ja com un dels favorits al títol.  

Mal començament

La final no va començar per «disfrutar» com volia Alcaraz i com va acabar. Va cedir els tres primers jocs a Ruud. El tennista noruec es va mostrar contundent i ràpid per no cometre errors, dominar i agafar un avantatge de 4-1.

Alcaraz estava tens. No trobava resposta al joc del rival. Però Ruud va jugar a conservar l’avantatge, va deixar de pressionar amb l’agressivitat amb què havia sortit i Alcaraz no ho va desaprofitar. Va trencar el servei del noruec dues vegades per col·locar-se 5-4. I, després d’una hora, tancar el primer set a favor seu, davant la mirada de Juan Carlos Ferrero, que va viatjar per veure la final en directe, després de la mort del seu pare Eduardo. 

«Ningú s’escapa d’Alcaraz», es llegia en un cartell que mostrava una aficionada a les grades, jugant amb les paraules i el lema de la presó d’Alcatraz. I sobre la central del Hard Rock Stadium, Ruud tampoc va poder evitar sortir viu davant l’espanyol. Com tampoc ho havien aconseguit, en les rondes anteriors, altres ‘top ten’ com Stefanos Tsitsipas i Hubert Hurkacz.

 

Alcaraz ja no va donar opció. Va fer dos ‘breaks’ per avançar-se 3-0. Anava llançat i tot i que va cedir la sacada a un Ruud que va fer un últim esforç per acostar-se fins al 3-2, el noruec ja no va poder més. Va pagar l’esforç. Va haver de demanar el fisio per problemes al maluc i, tot i que després va aguantar amb la sacada, Alcaraz només va cedir dos punts amb el seu servei per certificar la victòria amb una volea a la xarxa després d’1 hora i 52 minuts, deixar-se caure sobre la pista i córrer cap a la grada per abraçar-se a un Ferrero que no podia evitar les llàgrimes d’emoció. «És increïble compartir això amb tu», li deia emocionat en l’entrega de premis.

Notícies relacionades

Alcaraz ja té una cosa seva i única. Un títol que se’ls va escapar a Nadal (2005, 2008, 2011, 2014 i 2017), Bruguera (1997), Moyà (2003) i Ferrer (2013). Només Arantxa Sánchez comparteix palmarès en el torneig femení (1992-93).

Progressió meteòrica 

Alcaraz ha entrat per la porta gran en el circuit. Una progressió meteòrica des que va guanyar el primer títol el juliol passat a Umag (Croàcia), convertint-se en el campió més jove del Masters sub-21, celebrat a Torí el novembre del 2021, i aquest any encadenant el primer torneig de la categoria 500, que va guanyar a Rio de Janeiro al febrer i aquest diumenge el primer Masters 1000 a Miami, per sumar 1.000 punts que el catapulten a l’11a plaça mundial i el situen segon en la carrera de l’any al Masters de Torí, només superat per Nadal.