LA JORNADA DE CHAMPIONS

El Liverpool s’acosta als quarts i el Bayern reacciona en l’últim sospir

L’equip de Klopp deixa tocat l’Inter amb els gols de Firmino i Salah (0-2) mentre que els bavaresos van salvar els mobles al final a Salzburg (1-1)

EFE

2

El Liverpool va encarrilar la seva presència als quarts de final de la Lliga de Campions després d’imposar-se a l’Inter de Milà (0-2) gràcies als gols de Roberto Firmino i Mohamed Salah, tots dos en la recta final del partit d’anada, mentre que el Bayern Munic va salvar els mobles (1-1) en el minut 90 en la seva visita al Salzburg.

INTER-LIVERPOOL (0-2)

Al Giuseppe Meazza, l’equip de Jurgen Klopp va fer servir els seus galons per executar la seva víctima. Els ‘reds’ van necessitar esperar al ‘rush’ final per trobar el camí de la victòria en un enfrontament molt equilibrat. El primer gol de la nit va arribar després d’un cop de cap impecable de Firmino, que va portar la pilota al pal més allunyat de Handanovic en una falta servida per Robertson.

El gol va animar un Liverpool que va dominar amb la possessió i va impedir la sortida ràpida de l’Inter, impotent des del final de la primera part. Els italians van patir en la construcció i van topar amb un rival camaleònic que va resoldre el xoc –fins i tot gran part de l’eliminatòria– en tot just vuit minuts. Del 75 al 83.

Al gol de Firmino el va seguir el de Salah després que l’egipci es fes amo d’una pilota al cor de l’àrea que va rematar amb afany. El seu xut no va ser excessivament potent, però sí que va servir per batre el porter interista i fer el 0-2 davant l’estupor del públic local, que no va deixar de xiular durant els últims minuts els anglesos.

SALZBURG-BAYERN (1-1)

El Bayern Munic va respirar alleujat passat el minut 90 gràcies a un gol de Kingsley Coman, que va aprofitar a la perfecció una assistència de l’etern Thomas Muller per establir l’1-1 definitiu. Un gol que va fer justícia a la superioritat bavaresa de la segona meitat.

No tant en la primera, que va ser quan van dominar els austríacs en les sortides a la contra. En una va arribar l’1-0 que tant va complicar les coses al Bayern. Chukwubuike Adamu va ser l’encarregat de batre Sven Ulreich amb un xutàs obert, impossible d’aturar per l’internacional germànic malgrat estirar-se.

A partir del gol, però sobretot després del pas pels vestidors, l’equip de Julian Nagelsmann va fer un pas endavant i va controlar les ocasions, va guanyar els duels personals i va aconseguir un premi tardà, però que el deixa amb la vida intacta abans d’afrontar la tornada de l’eliminatòria, que es disputarà el 8 de març.