Mundial 2022

El Brasil i l’Argentina han de tornar a jugar el partit de les eliminatòries suspès

  • El xoc a San Pablo es va suspendre als cinc minuts per una intervenció en el camp de joc de funcionaris sanitaris

  • Les dues seleccions ja es troben classificades per a la competició que es disputarà a Qatar

El Brasil i l’Argentina han de tornar a jugar el partit de les eliminatòries suspès
1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

La FIFA va decidir que el Brasil i l’Argentina repeteixin el partit corresponent a les eliminatòries sud-americanes que es va suspendre el 5 de setembre passat de manera escandalosa a San Pablo. La mesura del Tribunal de Disciplina no va sorprendre ningú. La FIFA va postergar la seva resolució fins que les dues seleccions es van classificar còmodament per al Mundial 2022. Els dos equips hauran de complir la formalitat del partit fora del Brasil.

La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) va ser multada amb 550.000 francs suïssos per incomplir els protocols vigents. Aquell partit de setembre es va suspendre als cinc minuts després d’una invasió realitzada pels funcionaris de l’autoritat sanitària brasilera (Anvisa). El Brasil travessava per aquelles setmanes una onada de contagis de covid-19.

La Federació Argentina també va ser sancionada amb una multa de 250.000 francs suïssos «per no complir amb les obligacions de preparar un partit respectant el protocol sanitari vigent». Però, a més, els quatre futbolistes albicelestes que van ocultar informació en les seves declaracions jurades a l’aterrar al Brasil no podran jugar per dos partits. Emiliano Martínez, Emiliano Buendía (tots dos de l’Aston Villa, d’Anglaterra), Cristian Romero (Tottenham) i Giovani Lo Celso, llavors al Tottenham, no van consignar el seu pas per Anglaterra.

Notícies relacionades

La FIFA havia rebut els al·legats de les federacions dels dos països dies enrere. Abans que es conegués el dictamen, a Buenos Aires s’esperava que les autoritats del futbol mundial donessin al seleccionat argentí els tres punts del partit que mai va arribar a completar-se al Brasil. Per tant, la primera derrota dels brasilers al seu territori per eliminatòries, i per via administrativa, no va arribar a consumar-se, com temien al Brasil.

No es descartava una apel·lació per part de les dues federacions, cosa que allargaria els temps processals fins a gairebé el mateix moment en què es disputi el Mundial a Qatar.