Espanya perd davant Noruega i es complica la vida

Els ‘Hispanos’ es juguen dimarts davant Polònia el pas a semifinals

EFE

2

Els ‘Hispanos’ es van complicar aquest diumenge la vida a l’Europeu d’handbol al perdre davant Noruega de forma clara per 23-27. De fet, la selecció espanyola no va tenir cap opció, pràcticament ni per empatar, al llarg d’un partit en el qual sempre van anar a remolc davant el combinat nòrdic.

Espanya, si hagués guanyat o empatat davant Noruega, ja hauria obtingut matemàticament la classificació per a les semifinals del torneig. Ara, no obstant, la presència en semifinals depèn del que passi dimarts en el partit clau davant Polònia.

Depenen de si mateixos

El bo és que els ‘Hispanos’ depenen de si mateixos per continuar vius en el torneig, al marge del que facin suecs i noruecs que, ara, després de la derrota espanyola, estan també empatats a punts. Espanya no havia perdut fins ara un partit, però davant Noruega sempre es van veure superats en tots els aspectes, de forma individual, en defensa i en atac, des dels primers compassos del partit, tot i que el cert és que el conjunt espanyol es va entregar al màxim i va lluitar per cada pilota com si els fos la vida.

Van pecar de precipitació i va ser clau, en la segona part, els set minuts que es van passar sense anotar un sol gol davant una sòlida Noruega. Ja al descans els espanyols van arribar perdent de tres gols (11-14).

La fitxa del partit

Espanya, 23 (11+12): Pérez de Vargas (p., 1’. 48’), Agustín Casado (3), Gedeón Guardiola (3), Chema Márquez (1), Jorge Maqueda (6), Aleix Gómez (5, 1p.), Ángel Fernández (1) –cinc inicial–, Rodrigo Corrales (p. s., 49’-60’), Iñaki Peciña, Dani Sarmiento (1), Ferran Solé (2), Miguel Sánchez-Migallón (1), Edu Gurbindo, Ian Tarrafeta i Aitor Ariño.

Noruega, 27 (14 +13): Tobias Bergerud (p., 1’-38’), Sander Sagosen (4), Christian O’Sullivan, Magnus Gullerud (5), Kristian Björnsen (2), Harald Reinkind (3), Sebastian Barthold (6) –cinc inicial–, Kristian Skinstad Saeveraas (p. s., 39’-60’), Erik Thorsteinsen Toft (4), Petter Överby (1), Sander Överjordet (2), Vettle Eck Aga i Kent Robin Tonnesen,

Àrbitres: Iván Pavicevic i Milos Raznatovic (Montenegro). Van desqualificar per tres exclusions el noruec Vettle Eck Aga (32:26, 51:19 i 59:10). Van excloure dos minuts els espanyols Jorge Maqueda (3:34), Agustín Casado (14:37); i els noruecs Erik Thorsteinsen Toft (11:37), Petter Överby (15:30), Kent Robin Tonnesen (32:41).

Marcador cada cinc minuts: 2-1, 2-5, 5-10, 9-12, 10-13, 11-14 (descans), 14-17, 18-20, 19-22, 19-24, 21-25 i 23-27 (descans).

Incidències: Partit corresponent a la tercera jornada del Grup II de la Ronda Principal de l’Europeu masculí d’handbol disputat a l’Ondrej Nepela Arena de Bratislava (Eslovàquia).