Després del cas Djokovic

Austràlia avisa ara Kelly Slater: no podrà surfejar si no està vacunat

  • Tots els no ciutadans tenen restringida l’entrada al país si no han rebut la vacuna

Austràlia avisa ara Kelly Slater: no podrà surfejar si no està vacunat

REUTERS/David Gray

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Es repeteix el cas del famós tennista Novak Djokovic en què un esportista vol competir sense estar vacunat, però després de la polèmica amb el cas del tennista el Govern australià ja ha advertit el surfista Kelly Slater, 11 vegades campió, que sense vacuna no podrà surfejar. I tot i que Slater no ha publicat el seu estat de vacunació contra la covid sí que ha emès algun comentari respecte de les vacunes contra el virus, i a l’octubre va comentar a Instagram que «sabia més sobre salut que el 99% dels metges».

Sense excepcions

Segons va confirmar el ministre federal de Salut Greg Hunt, el surfista no podrà competir en els dos pròxims tornejos de la Lliga Mundial de Surf de l’abril i el maig a Victòria i Austràlia Occidental. «Crec que hem sigut bastant clars amb el cas de Novak Djokovic, que si no hi ha vacuna, no hi ha joc», va sentenciar Hunt a l’emissora australiana Channel 9. «És un missatge bastant simple, no importa l’esport, som imparcials. Espero que ell [Slater] es vacuni i competeixi», i amb això va deixar molt clar que no importava les vegades que hagi sigut campió mundial ja que no hi haurà excepcions.

I tot i que la Lliga Mundial de Surf no hagi exigit la vacunació, el Govern ha deixat molt clar quines són les normes establertes al país. És per això que el gerent general de la competició, Andrew Stark, ha explicat que per molt que no hi hagi una ordre específica perquè els surfistes es vacunin, el torneig «seguirà estrictament les pautes d’entrada establertes pel govern de cada país» on organitzin els seus campionats.

Notícies relacionades

«Animem tothom que es pugui vacunar i hem advertit tots els associats a la Lliga Mundial de Surf que les persones no vacunades es podran trobar amb reptes importants a mesura que viatgen pel món, ja que se’ls podrà prohibir entrar a certs països», va afegir.

Aquest cop el Govern ho té clar, tots els no ciutadans tenen restringit viatjar a Austràlia si no han rebut la vacuna.