Polèmica

La tennista txeca Voracova abandona Austràlia després d’haver sigut retinguda com Djokovic

L’esportista era al país des del desembre i ja havia jugat un partit de preparació

La tennista txeca Voracova abandona Austràlia després d’haver sigut retinguda com Djokovic

AAP Image/James Ross

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tennista txeca Renata Voracova ha abandonat Austràlia aquest dissabte després de l’anul·lació del seu visat per motius sanitaris, segons ha anunciat una font governamental.

Voracova, de 38 anys, es trobava en el mateix centre de retenció que el serbi Novak Djokovic, que té prohibida l’entrada al país ja que no compleix les estrictes condicions imposades en el marc de la lluita contra la covid-19.

Ja havia jugat

La tennista va ser detinguda dijous després de cancel·lar el seu visat, que havia obtingut malgrat no estar completament vacunada gràcies a una exempció mèdica. Voracova es trobava a Austràlia des del desembre i ja havia disputat un partit de preparació previ a l’Obert d’Austràlia.

Notícies relacionades

Mentrestant, el cas de Novak Djokovic ha fet aquest dissabte un nou gir després que els seus advocats revelessin que el número u del món va rebre una exempció mèdica per entrar a Austràlia sense vacunar a l’haver-se contagiat de la covid-19 el desembre passat.

Enmig d’un gran enrenou internacional, les autoritats d’Austràlia van revocar el visat de Djokovic per incomplir les mesures contra la covid-19 a la seva arribada al país oceànic dimecres a la nit, malgrat comptar amb una exempció mèdica que li permetia sense estar vacunat defensar el seu títol a l’Obert d’Austràlia, que se celebrarà entre el 17 i el 30 de gener.