FC BARCELONA 0 - 1 REIAL BETIS

El Betis silencia el Barça

El Betis silencia el Barça

Gavi es va retirar després d’un cop de pilota al cap

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

I de sobte Juanmi, precís, quirúrgic en la seva rematada final, va convertir en un tresor una monumental jugada de Canales que va deixar retratat el decadent Barça. Decadent perquè no va estar gens lúcid en la primera hora de partit, va despertar una mica amb l’entrada de Dembélé, convertit en el messies d’un equip i un club afligit, per acabar sense cap discurs veient com el Betis se li escapa a set punts, cada dia que passa més i més allunyat de les posicions de la Champions. 

Va perdre el partit, va perdre el joc i, a més, va perdre el cap perquè va atacar malament i va defensar pitjor permetent la galopada de Canales, pròleg del gol bètic que va deixar el Camp Nou sentint el mateix que amb Koeman a la banqueta. És la primera derrota amb Xavi, que va descobrir que complex, llarg i, sobretot, dur serà el camí de la reconstrucció. No guanya els grans ni tampoc pot amb els rivals directes com el conjunt andalús.

Rotacions pensant en Munic

Per començar, Xavi va pensar molt en Munic. Hi va pensar al col·locar-se davant la pissarra apostant per donar descans a tres peces clau: Piqué, Frenkie de Jong i Eric García. Hi va pensar després fins i tot quan Gavi va rebre un cop de pilota i va acabar atordit a la llitera a la mitja hora de partit sembrant uns minuts d’enorme preocupació. El jove andalús, que va rebre un cop de pilota a la cara, pròleg d’una segona caiguda quan intentava una jugada d’atac, no sabia on era. I el Camp Nou es va quedar en silenci. Espantats tots al veure com Gavi pujava al cotxe elèctric abandonant amb extrema precaució la gespa, tement per la seva salut, a més que resultarà complicat que pugui ser a Munic. Aquest tipus de problemes requereix cures especials posant sempre la prudència per davant de qualsevol decisió.

Riqui Puig va aparèixer al camp perquè recórrer a Frenkie de Jong, amb una sobrecàrrega muscular, no hauria sigut la solució més adequada, mirant, un cop més, a Munic.

De més a menys

Al Barça, que havia començat amb energia, el partit se li va escórrer massa aviat de les mans. I això que el Betis arribava privat de Fekir, el seu millor jugador. Però transcorreguts els 10 primers minuts va arribar el descontrol blaugrana. No tenia pausa. Perdia la pilota amb tanta freqüència que el conjunt andalús se’n va apropiar disfrutant d’uns moments de molta calma. Moltíssima calma. Es va desplomar l’equip de Xavi, esfilagarsant-se després d’un bon començament. El Barcelona es va desconnectar perquè no hi havia connexió entre les seves línies. La defensa vivia sota el poderós cos físic. Nico, imprecís com no se l’havia vist abans, arribava tard als duels individuals. I a la tercera entrada va veure la cartolina groga que li va perdonar el col·legiat asturià Gonzaléz Fuertes tant en la primera com la segona acció defensiva. Algunes insinuacions inicials de Coutinho es van apagar tan aviat com l’equip. El Barça no sabia a què jugava. O a què pretenia jugar, parapetat en un 4-3-3 de manual amb un lateral dret a l’ús (Dest va ocupar la banda que abans pertanyia a centrals com Mingueza, Araújo i Eric García) però sense cohesió ni solidesa. No hi havia tampoc cap sorpresa per al Betis, que tenia la tarda més tranquil·la del que podia imaginar.

En aquests primers 45 minuts les estadístiques indicaven que el Barcelona tenia el control de la pilota (59% de possessió, 62% al final del partit). Però era un control fictici, que portava a la confusió perquè el Betis va rematar més (cinc xuts, un a porta) que els blaugranes (dos xuts, un també entre els tres pals, el de Coutinho, atrapat per Rui Silva). Tan fictici perquè era insuls i innocent. El conjunt de Xavi no feia mal i el tècnic assistia inquiet a una primera meitat en què el seu Barça no era el que realment esperava. Un equip sense personalitat, que patia massa darrere. Patia perquè no amenaçava a dalt quedant també desubicat Memphis, convertit en una illa. Hi havia extrems (Abde per la dreta i Coutinho per l’esquerra) però estaven en arxipèlags diferents. Cada jugador era un univers sense un llenguatge comú entre ells. L’arrencada de la segona part va preocupar molt el tècnic blaugrana que va acudir a Frenkie de Jong, assumint que no estava bé, just després que el VAR anul·lés per fora de joc el gol de Juanmi. Una decisió tecnològica que va permetre Ter Stegen camuflar la seva desastrosa sortida en aquesta acció. I el pla b, que en realitat era el pla A, va dinamitzar, ara sí, un Barça que estava encallat.

Va arribar Ousmane Dembélé i el cel del Camp Nou, que tenia un paisatge crepuscular, potser una metàfora, va canviar. Es va fer de nit i, immediatament, va aparèixer la llum. El Barça va tenir més electricitat, aprofitant, ara sí, l’amplitud del Camp Nou. I en menys de 20 minuts Dembélé va firmar quatre xuts. Els quatre van sortir fora. Però va canviar l’escenari tenebrós fins que el Betis, preparat com estava, va esperar pacientment el seu moment. I gràcies a una cavalcada, una imponent cavalcada de Canales, es va precipitar la tragèdia blaugrana. Una carrera monumental tenint, a més, la pausa necessària per enganyar Frenkie de Jong abans que Juanmi silenciés el Camp Nou. Es va apagar el Barça quedant-se, un altre cop, a les fosques, sense resposta. Va acabar mut i desconcertat. 

 

FITXA DEL PARTIT

Barça: Ter Stegen (4), Dest (4), Araújo (6), Lenglet (5), Jordi Alba (4), Nico (4), Busquets (5), Gavi (s.q.), Abde (5), Memphis (4) i Coutinho (4).

Canvis: Riqui Puig (4) per Gavi (m. 35); Frenkie de Jong (4) per Nico (m. 57), Dembélé (6) per Coutinho (m. 57); Luuk de Jong (s.q.) per Abde (m. 81); Piqué (s.q.) per Lenglet (m. 81) 

Entrenador: Xavi Hernández (4).

Betis Rui Silva (6), Bellerín (6), Bartra (7), Víctor Ruiz (6), Álex Moreno (7), Guido (6), Guardado (6), Aitor Ruibal (5), Canales (8), Juanmi (8) i Willian José (6).

Canvis: Tello (5) per Aitor Rubial ( m. 62); William Carvalho (5) per Willian José   (m. 70); Borja Iglesias (s.q.) per Juanmi (m. 81)

Entrenador: Manuel Pellegrini (7)

Gols: 0-1, Juanmi (m. 79)

Àrbitre: González Fuertes (5), asturià.

Targetes grogues: Canales (m. 12); Nico (m. 41); Guido (m. 73)

Notícies relacionades

Estadi: Camp Nou

Espectadors: 66.520.

Actualitzar

Fa 873 dies

Hasta aquí la narración en directo del FC Barcelona - Real Betis. En breves instantes disfrutaréis de la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 873 dies

¡FINAL!

Fa 873 dies

MIN 92. El Barça pide penalti pero el colegiado pita falta en ataque.

Fa 873 dies

MIN 91. Dembélé provoca una falta peligrosa al borde del área.

Fa 873 dies

MIN 90. Se añaden tres minutos.

Fa 873 dies

MIN 88. Jugadón de Riqui en el centro del campo.

Fa 873 dies

MIN 86. Dest, se tira al suelo con calambres.

Fa 873 dies

MIN 85. Disparo de Luuk que se va fuera.

Fa 873 dies

MIN 84. Encaraba Memphis pero es incapaz de superar a su marca.

Fa 873 dies

MIN 83. La toca el Barça pero no encuentra la puerta rival.

Fa 873 dies

MIN 80. Cambios. Se retira Juanmi y entra el Panda Borja Iglesias. En el Barça entran Luuk y Piqué por Abde y Lenglet.

Fa 873 dies

MIN 80. Jugadón de Dembélé y la falla inexplicablemente ante puerta.

Fa 873 dies

MIN 78. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! A la contra y con calidad. Sigue el idilio de Juanmni. Juan Miguel adelanta al Betis.

Fa 873 dies

MIN 77. Córner a favor del Barça. Otro.

Fa 873 dies

MIN 76. ¿Será mejor que Mbappé? Doble recorte y disparo que se vuelve a ir por muy poco.

Fa 873 dies

MIN 75. ¡LA TIENE DEMBÉLÉ! Disparo que se va un poco cruzado.

Fa 873 dies

MIN 74. Centro de Memphis desde el córner y remate de Lenglet a las manos del portero.

Fa 873 dies

MIN 72. Cae Carvalho en el interior del área pero no hay nada.

Fa 873 dies

MIN 70. Cambio del Betis. Se retira Willian José por William Carvalho.

Fa 873 dies

MIN 69. Providencial Lenglet en la recuperación.

Fa 873 dies

MIN 68. Manda ahora el equipo de Xavi Hernández.

Fa 873 dies

MIN 66. Pase increíble a Alba, que llegó pero se encontró con Bartra. Córner de nuevo.

Fa 873 dies

MIN 65. Empieza a acercarse el Barça. Ahora disparo de Memphis que acaba en córner.

Fa 873 dies

MIN 64. Pase filtrado a Alba que no encuentra a nadie en el área. El lateral pide penalti por manos.

Fa 873 dies

MIN 61. Dembélé enchufa a Barça. Jugada individual y disparo que no encuentra puerta.

Fa 873 dies

MIN 60. Córner a favor del Barça.

Fa 873 dies

MIN 59. Desaparecido el Barça ante un Betis que busca el gol.

Fa 873 dies

MIN 57. Cambios en el Barça. Entran Dembélé y Frenkie por Nico y Coutinho.

Fa 873 dies

MIN 56. Se prepara Dembélé.

Fa 873 dies

MIN 55. Caída de Abde y el Barça pide penalti.

Fa 873 dies

MIN 53. Se anima el Camp Nou. Disparo del Barça que atrapa el portero.

Fa 873 dies

MIN 51. Gol anulado a Juanmi por fuera de juego.

Fa 873 dies

MIN 50. Reclaman Xavi y Coutinho banda pero no se la da el colegiado.

Fa 873 dies

MIN 49. El Barça estima que no es necesario llevar a Gavi al hospital.

Fa 873 dies

MIN 48. Se queja Alba de un golpe y se queda tendido en el suelo.

Fa 873 dies

MIN 47. Arranca más enchufado el Betis que el Barça.

Fa 873 dies

MIN 46. Centro de Bellerín que se queda muerto en el área pequeña de Ter Stegen.

Fa 873 dies

¡Arranca la segunda parte!

Fa 873 dies

¡DESCANSO EN EL CAMP NOU!

Fa 873 dies

MIN 46. Pide la hora el Barça. Dos disparos consecutivos del Betis.

Fa 873 dies

MIN 45. Se añaden cinco minutos.

Fa 873 dies

MIN 44. Intentó el remate de tacón Ruibal pero no encontró puerta.

Fa 873 dies

MIN 43. Se queda tendido Memphis en el suelo y la jugada queda invalidada por fuera de juego.

Fa 873 dies

MIN 41. Amarilla a Nico.

Fa 873 dies

MIN 39. Otra vez Araujo ante un balón en largo. Partidazo del central.

Fa 873 dies

MIN 38. Embotella el Barça al Betis y Abde vuelve a generar peligro.

Fa 873 dies

MIN 37. Intenta recomponerse el Barça a través de la posesión.

Fa 873 dies

MIN 36. Providencial Araujo ante Ruibal. El uruguayo salvando al Barça.

Fa 873 dies

MIN 34. Ovación del Camp Nou a Gavi.

Fa 873 dies

MIN 33. Entra la camilla para llevarse a Gavi. Entrará Riqui.

Fa 873 dies

MIN 31. No puede salir Gavi y calienta Riqui Puig.

Fa 873 dies

MIN 31. Presiona tímidamente el Barça.

Fa 873 dies

MIN 29. Balonazo a la cabeza de Gavi, que se queda tendido en el suelo.

Fa 873 dies

MIN 27. Reclama Álex Moreno amarilla para Nico por plancha. No es y el colegiado no se la enseña.

Fa 873 dies

MIN 25. No valía la acción por fuera de juego.

Fa 873 dies

MIN 25. ¡AVISA EL BETIS! Disparo de Juanmi al lateral de la red.

Fa 873 dies

MIN 24. Pierde presencia en ataque el Barça, que se ha ido diluyendo.

Fa 873 dies

MIN 22. El Betis empieza a hacer daño por la banda izquierda. Juanmi empieza su show.

Fa 873 dies

MIN 20. Providencial Araujo cruzandose y enviando el esférico a córner.

Fa 873 dies

MIN 19. Otra vez Abde. Partidazo del canterano.

Fa 873 dies

MIN 18. Empieza a animarse el Betis en ataque.

Fa 873 dies

MIN 17. Disparo lejano de Bellerín que se va fuera.

Fa 873 dies

MIN 17. Jugadón de Abde que acaba abortando la defensa verdiblanca.

Fa 873 dies

MIN 15. Ataque sin peligro del Betis.

Fa 873 dies

MIN 14. Intenta moverla el Betis pero la recupera rápido el Barça.

Fa 873 dies

MIN 13. La amarilla finalmente es para Canales.

Fa 873 dies

MIN 12. Amarilla para Willian José.

Fa 873 dies

MIN 10. ¡HA VUELTO COUTINHO! Jugada individual que termina con un disparo de Coutinho que saca con apuros Rui Silva.

Fa 873 dies

MIN 10. Paseo del Barça en cuanto a posesión.

Fa 873 dies

MIN 7. Presiona arriba el Betis pero sale bien el Barça.

Fa 873 dies

MIN 6. Jugadón de Coutinho, al que solo le falla el disparo. Desatado.

Fa 873 dies

MIN 5. Jugadón de Coutinho, al que acaban quitando el balón dentro del área.

Fa 873 dies

MIN 4. El Barça, de momento, dueño del balón.

Fa 873 dies

MIN 3. Jugada larga del Barça que aborta Bartra cortando el balón.

Fa 873 dies

MIN 1. Centro lateral buscando a Juanmi y disparo flojito a las manos de Ter Stegen.

Fa 873 dies

MIN 1. Buena recuperación de Abde y primer ataque del Barça.

Fa 873 dies

¡Arranca el partido!

Fa 873 dies

¡15 minutos para que arranque el partido!

Fa 873 dies

Pellegrini: "No creo que el Betis sea mejor, estamos mejor posición en la tabla, pero tienen un partido menos. Intentamos ser ambiciosos, tener mentalidad ganadora, pero no hay que desvirtuar la realidad. Es un equipo poderoso, es más grande, ha tenido algún problema, pero si creemos que somos más que el Barça estamos equivocados".

Fa 873 dies

Pellegrini: “No sé si este Barcelona juega mejor o peor, pero es distinto al de Koeman”

Fa 873 dies

Pellegrini avisa: “El Betis juega de una determinada manera dentro y fuera. Ajustaremos ciertos aspectos, pero no vamos a cambiar”

Fa 873 dies

Xavi sobre la 'flor': "El Barça es el club más difícil del mundo: aparte de ganar, queremos jugar bien. Así somos los catalanes y los culés. Ganamos 1-3 contra el Villarreal y sabe a poco, pero en el vestuario parecía un título. Le damos mucha importancia y está muy bien la exigencia que tiene este equipo. También somos consciente que tenemos que trabajar y mejorar en muchos aspectos".

Fa 873 dies

Xavi: "El Barça aspira a ganar todo, siempre. El objetivo es ganar y hay que metérselo en la cabeza. Así es el fútbol, y más, en el Barcelona. Las notas llegarán a final de temporada".

Fa 873 dies

Xavi Hernández, en la previa del partido: "No miro más allá. Cada semana es un partido vital y lo afrontamos así. Mañana también es una final para poder luchar por la Liga. Todavía no pienso en el partido de Múnich. La Liga también nos da mucho y nos dice dónde nos encontramos".

Fa 873 dies

DESATADO

Juanmi llega de marcar su primer hat-trick de su carrera y esta temporada presenta los mejores números desde que irrumpió hace más de una década en el Málaga con 16 años. Entonces, con la camiseta del Málaga ya le marcó al Barça.

Fa 873 dies

DÍA DE REENCUENTROS

Hasta nueve jugadores verdiblancos han pasado por la Masia e incluso cinco llegaron a coincidir en el vestuario con Xavi Hernández.

Fa 873 dies

CENA DE CONJURA

Con el partido ante el Bayern entre ceja y ceja, los jugadores de Xavi se conjuraron en una cena pagada por Pedri. En los últimos años, los jugadores se han reunido hasta en ocho ocasiones y los resultados son significativos: tras una conjura, el equipo ha logrado cuatro victorias, dos empates y una derrota, esta última (1-2) en El Clásico del Camp Nou más reciente. 

Fa 873 dies

DÍA HISTÓRICO

Alexia Putellas y Pedri ofrecerán el Balón de oro y el trofeo Kopa antes del encuentro.

Fa 873 dies

APELLIDO PARA EL CAMP NOU

Unos 105.000 socios con derecho a voto determinarán el 19 de diciembre el futuro del Espai Barça, un proyecto que, según Joan Laporta en 'Els Matins de TV-3, "cambiará la ciudad. Se convertirá en el centro de entretenimiento más grande dentro de una ciudad europea".

Fa 873 dies

PARTIDO VITAL

A 13 puntos del Madrid está el Barça. "Seguimos con urgencias, son muchos puntos de desventaja", recuerda Xavi Hernández como un dato para mantener la prudencia ante los aires de optimismo que se han desatado con la llegada del técnico y para mantener la exigencia de un Barça demasiado lejos del liderato. Lejos también del Betis. A cuatro puntos por encima, lo que le convierte "en un rival directo"; de momento, para acceder a puestos europeos. Así de lejos está el Barça del sitio que le corresponde. O el que suele ocupar.

Fa 873 dies

El Betis, por su parte, sale con: Rui Silva; Bellerín, Bartra, Víctor Ruiz, Álex Moreno; Guido, Guardado, Canales; Ruibal, Juanmi y Willian José.

Fa 873 dies

¡ONCE OFICIAL!

El Barça sale con: Ter Stegen; Dest, Araujo, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Nico, Gavi; Abde, Coutinho y Memphis.

Fa 873 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración en directo del FC Barcelona - Real Betis. El conjunto azulgrana quiere seguir sumando ante un Betis que llega en un gran momento.

Carregar més