LA CONTRACRÒNICA

La tarda que es va pansir la flor de Xavi

  • Desolació blaugrana per una derrota que va arribar en el partit 400 de Jordi Alba, en l’homenatge a Alexia Putellas i en la substitució de Gavi després de rebre un cop de pilota al cap.

La tarda que es va pansir la flor de Xavi

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Alguna tarda o nit havia de passar, tot i que l’aficionat del Barça de ben segur que esperava que la sort de Xavi fos eterna. Però s’han de regar les flors perquè no es panseixin i en futbol, no hi ha una altra manera, només es pot fer a base de marcar i no encaixar gols, «tot i que no es puguin permetre» (paraula de Xavi) com l’aconseguit pel Betis al Camp Nou.

Tot apuntava a una tarda de glòria. Tot estava preparat i disposat perquè els aficionats que es van desplaçar a l’estadi visquessin un dia de felicitat perquè s’hi havien posat les bases. Hi havia Alexia Putellas amb la seva Pilota d’Or, que entregava simbòlicament als aficionats en companyia de tota la plantilla femenina, les mateixes jugadores que havien omplert el petit Johan Cruyff amb més de 5.000 aficionats (la segona millor entrada per a la segona casa culer) i havien obsequiat el públic amb una golejada per 4-0 davant l’Athletic. Però Alexia no podia marcar gols. Només cridar i animar.

També era la tarda en què Jordi Alba firmava el partit 400 amb el Barça i Xavi donava una nova oportunitat a Coutinho i després a Riqui Puig. Però aquest altre homenatge que el defensa havia de rebre per la seva col·lecció de partits com a blaugrana va acabar amb les seves paraules lamentant una altra derrota al Camp Nou. «Quan millor estàvem jugant ens van fer el gol. Hem perdut els tres punts davant un rival directe».

De fet, tot va semblar que es començava a torçar quan Gavi va rebre una forta pilotada al cap: mareig i substitució per evitar mals majors i, al final del partit, visita a l’hospital seguint els protocols habituals quan un futbolista rep una forta contusió al crani.

Així, que amb Alexia disgustada per la derrota i sense que Jordi Alba pogués presumir d’haver guanyat en el seu partit 400, a Xavi no li va quedar cap més remei que parlar irònicament d’aquesta flor anomenada sort amb què semblava presentar-se a cada partit com a entrenador, la que li va servir, entre altres coses, perquè l’Espanyol no l’empatés, el Benfica no el derrotés i el Vila-real acabés amb un 1-3 en contra.

«Competir com animals»

Notícies relacionades

«S’ha acabat la flor, s’ha acabat tot», va dir el tècnic blaugrana amb un riure burleta. «No m’agrada perdre però en futbol unes vegades es guanya de forma immerescuda i ara ha passat al revés. Hem de millorar però és una pena que no ens hàgim pogut emportar ni un punt dels tres que hi havia en joc».

I a sobre, la flor es va pansir en el pitjor moment, abans d’un partit transcendental, vital per al Barça i el seu futur en una Champions complicada. «Espero que aquesta derrota no ens afecti perquè dimecres a Munic hem de competir com animals». No els queda més remei, tot i que el tècnic ho té clar. Jugarà amb cap. Sense arriscar i prova d’això va ser la seva confessió quan li van preguntar si s’exposaria amb Ansu Fati. «No només és la Champions. Hi ha altres competicions i no el vull perdre dos mesos més».